Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

[HELP] Monitor shuts off whenever game is launched system still runs.

Last response: in Graphics & Displays
Share
January 3, 2013 12:31:46 AM

So this has been going on for a week or so now, and I have no clue what the problem is. Whenever I try to launch a game like battlefield 3 for example my monitor "loses signal" right as I join into the match. I've tried to dust my system out and even lay a fan next to it in case it was over heating but none of this works. I've noticed that right before my monitor shuts off i hear a lot of fast paced clicking sounds coming from what I think is the graphics card and then when my monitor shuts off my systems fans spin faster or everything just gets louder. I use to be able to play battlefield on High with no problem but now I cant even play it. I played limbo and everything worked fine although their was that clicking noise but nothing shut off. Please help.

I have a nvidia geforce 560ti if that helps at all. Thanks.
January 3, 2013 1:08:34 AM

Could be a problem with the fan on the graphics card. Look for a wire that may have gotten accidentally caught inside.
And if you haven't already, update the drivers.
m
0
l
Related resources
January 3, 2013 5:20:07 AM

my drivers are updated. no wires in the card.
m
0
l
a b U Graphics card
January 3, 2013 5:50:45 AM

its weird, tell us your full system spec. and psu make and model.
m
0
l
a b U Graphics card
January 3, 2013 5:55:23 AM

Update OS .Automatically detect and install latest best driver and fix all issues.
Full Scan system with "SUPERANTISPYWARE" Freeware.
m
0
l
January 3, 2013 3:48:29 PM

Simu said:
its weird, tell us your full system spec. and psu make and model.



AMD Phenom II X4 970 Processor 3.50gHz
Installed memory 8gb
System type Windows 7 64bit
APEVIA ATX-AS680W-BL 680W ATX12V / EPS12V SLI Ready Power Supply
m
0
l
January 3, 2013 5:04:20 PM

hytecgowthaman said:
Update OS .Automatically detect and install latest best driver and fix all issues.
Full Scan system with "SUPERANTISPYWARE" Freeware.

I ran the complete scan. It didn't fix my problem.
m
0
l
!