Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New build turns off after few seconds

Last response: in Systems
Share
February 22, 2013 9:35:05 PM

So i just put together my very first build and work perfect but the day after i can't start the pc. once i open it it turns off after few sec and i cant turn it back on until i replug the power.

ZT-60802-10P NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2048MB GDDR5 PCIe 3.0 x16 Video Card
Core i5 3570K 3.4GHz LGA 1155 Processor
Z77A-G45 Socket 1155 ATX Motherboard
Ballistix Sport 16GB DDR3-1600 (PC3-12800) CL9 Dual Channel Desktop Memory Kit
CORSAIR 750 W

someone help plz

More about : build turns seconds

February 22, 2013 9:39:25 PM

Have you checked that everything is plugged in correctly? The 24 pin cord to the MOBO plus the 4/8 pin for the CPU and the PCIe power for the GPU?

I'd try to test with a different PSU since this sounds like it could be a power supply issue.
m
0
l
February 22, 2013 9:41:28 PM

Also, unplug your system, reseat the RAM and try again. Static charges in the system can cause problems that look a lot worse than they are.
m
0
l
Related resources
February 22, 2013 10:41:41 PM

i reseat the ram to different place and the pin are plugged. the pc still open and close right away. btw i pull out the plug yesterday while the pc is on, can this be the problem?
m
0
l
February 22, 2013 11:26:20 PM

k i find the problem was mis plug from pc to monitor. but after i put my pc straight the lights went off and i cant turn on pc anymore. any help?
m
0
l
February 22, 2013 11:35:50 PM

Sorry, which lights exactly went off?
m
0
l
!