Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

MOHAA Issue

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
August 27, 2005 7:53:02 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.games (More info?)

I posted this to the Help and Support News Group and got no response, so
maybe I can get it answered here. I'm not sure what happened, but I had to
reinstall MOHAA on my new custom system, and couldn't get it to install ( had
imported it from my old computer--that was not good!). I did a delete from
the control panel, but that didn't work, either. I went to the EA (game
manufacturer) website to
see if there was something I did wrong. I had to do a manual delete from the
registry. Now when I try it, I get nothing. The Install Wizard starts up,
but then nothing happens. Once I got a "catastrophic failure" message. I
tried loading other games from different developers and got "Setup is unable
to run a program needed to proceed with the installation. Restart yoursystem
and try again. Error 105" I have no idea as what to do. I triedrestoring
to a previous state, but that didn't work. I thought it might be
the DVD/CD drive, but it reads other cds with Emails, pictures, etc. I don't
think it is gaming related, rather something I may have done during the
removal of the MOHAA series that messed up the registry or removed a program
from XP associated with the Install Wizard. I might add that I have RTCW
running with no problem and a couple of others, but these wer clean installs
on tthis machine.

More about : mohaa issue

Anonymous
August 31, 2005 3:27:36 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.games (More info?)

Hi Steve,

"Steve Z." <SteveZ@discussions.microsoft.com> wrote in message news:53ADB658-32AF-4A16-867B-77D364660CB6@microsoft.com...
|I posted this to the Help and Support News Group and got no response, so
| maybe I can get it answered here. I'm not sure what happened, but I had to
| reinstall MOHAA on my new custom system, and couldn't get it to install ( had
| imported it from my old computer--that was not good!). I did a delete from
| the control panel, but that didn't work, either. I went to the EA (game
| manufacturer) website to
| see if there was something I did wrong. I had to do a manual delete from the
| registry. Now when I try it, I get nothing. The Install Wizard starts up,
| but then nothing happens. Once I got a "catastrophic failure" message. I
| tried loading other games from different developers and got "Setup is unable
| to run a program needed to proceed with the installation. Restart yoursystem
| and try again. Error 105" I have no idea as what to do. I triedrestoring
| to a previous state, but that didn't work. I thought it might be
| the DVD/CD drive, but it reads other cds with Emails, pictures, etc. I don't
| think it is gaming related, rather something I may have done during the
| removal of the MOHAA series that messed up the registry or removed a program
| from XP associated with the Install Wizard. I might add that I have RTCW
| running with no problem and a couple of others, but these wer clean installs
| on tthis machine.

Here's how to uninstall a game, especially tricky ones:

Step A: In Control Panel / Add-Remove Programs, remove the game and then delete the game's folder especially if you previously
experienced problems with a patch, or if you installed the Trial, Mods, NO CD patches, etc.

Note: Click Start to Search or Find your game. Many times there are two installs
of the same game on a system and the patch installs to the wrong one. Also if you
installed a Trial version of the game, this could be causing a conflict.. Uninstall it
and delete the folder.

Step B: Reinstall the game to the same folder and try uninstalling it

Step C: Install and Run Regcleaner and if it finds any stray registry keys for the
game, delete them. Reboot your computer, and then re-install the game.
Regcleaner Download: http://www.majorgeeks.com/download460.html


Cheers,
Jimmy S.

Microsoft MVP Windows XP Shell/User: http://mvp.support.microsoft.com
Additional Support Resources: My Zone.com Helpsite: http://nibblesnbits.tk
Game FAQ's: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=FH;[LN];gms
My advice is donated "AS IS" without warranty; nor do I confer any rights.
_________________________________________________________
Anonymous
September 12, 2005 10:16:07 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.games (More info?)

Jimmy,

Thanks for the response. I did all you recommended, but have not yet tried
a reinstall. I have this error report which might point to another issue.
What do you think?

--- Common Initialization ---
Medal of Honor Allied Assault 1.00 win-x86 Dec 6 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak5.pk3 (259 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak4.pk3 (593 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak3.pk3 (669 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak2.pk3 (4722 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak1.pk3 (772 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak0.pk3 (11175 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA/main

----------------------
18190 files in pk3 files
execing default.cfg
execing menu.cfg
execing newconfig.cfg
Config: unnamedsoldier.cfg
couldn't exec configs/unnamedsoldier.cfg
execing safemode.cfg
couldn't exec localized.cfg
execing autoexec.cfg
Unknown command "fov"
couldn't exec custom.cfg
....detecting CPU, found AMD w/ 3DNow!

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
------- Input Initialization Complete ------- 97
You are now setup for easy mode.
----- Client Initialization -----
Called FadeSound with: 0.000000
----- Initializing Renderer ----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
....initializing QGL
....calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
....setting mode 3: 640 480 FS
....using colorsbits of 16
....calling CDS: ok
....registered window class
....created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
....getting DC: succeeded
....GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
....35 PFDs found
....GLW_ChoosePFD failed
....GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
....35 PFDs found
....GLW_ChoosePFD failed
....failed to find an appropriate PIXELFORMAT
....restoring display settings
....WARNING: could not set the given mode (3)
....shutting down QGL
....unloading OpenGL DLL
....assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
....initializing QGL
....WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
....shutting down QGL
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
Anonymous
September 13, 2005 6:35:18 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.games (More info?)

Just another note. I had to switch out DVD/CD drives on the new machine,
after the new drive failed. When I got my replacement DVD/CD drive, I put it
in the old computer, as the new computer was in the shop getting a
replacement for the mobo, which in the meantime failed. The one which was in
the new machine had previously failed, I replaced it with the one from my old
computer, and used the S/W that came with the new one. The old one worked
fine in the new machine as did the new drive in the old machine. It worked
fine in the old computer right out of the gate. The S/W program for each
drive was the same. In fact, the DVD/CD drive (the one now installed in this
computer) was using the same S/W program in my old computer, which I loaded
after installing this drive in the old one. Could it be that, although the
S/W disk for this machine is installed in my new computer and did run my old
DVD/CD drive, this is causing the problem (a conjflict) and I will have to
reinstall the software before it works correctly? This really getting dicey.
Confusing, isn't it??

Steve
!