Green and Pink Pixels/ Artifacts in Pattern?

I posted this awhile back and got barely any hits, so I'll ask again. I just upgraded my graphics card to a Gigabyte 9500 GT, (Overclocked version of nVidias) and I've been having this issue since I got it. I can load up a webpage, and it will be fine. For about a minute. Then these pixel things get worse and worse. I don't know what to do. I've reinstalled drivers several times, Overclocked, Underclocked, and everything in between. My GPU temp right now is at 48C, and it rarely gets over 50C. I can't play any PC Games, except emulator ones. (PSX, GBA, etc.) I can't even play Slenderman! This NEVER happens on my desktop, always on by browser. Any help will be greatly appreciated. :pfff: :non: :ouch: :heink: :cry: :fou: :cry: :fou: :cry: :fou:
Specs:
Windows 7 32 Bit
Core 2 Duo Dual Core 2.8 Ghz
GIGABYTE GeForce 9500 GT
6 GB DDr2 RAM (3.25 Usable)
Some WD Terrible HDD. Around 120GB (Awful, I know)

Here's a screenshot of my screen...
http://s1342.beta.photobucket.com/user/Jonah_Jeans/media/Capture_zpseee7b308.png.html
24 answers Last reply
More about green pink pixels artifacts pattern
  1. full specs. and do u have the latest drivers.é
  2. Download msi Afterburner and reduce VRAM frequency.
  3. you "just" upgraded, to a very old card. where did u get it? its a good possibility its bad.
  4. I second wilhelm since the old GT 9500 can most probably be a secondhand card. Maybe you could tell us where you got the card and if your rig was going fine until the "upgrade"
  5. if its having issues, u can maybe rma the card if its still under warranty
  6. What other specs should I provide?
    I am on the latest driver version
    Ebay, but it was sealed and New.
    It was sort of going fine. I didn't have this problem but I couldn't run any games and graphics were real choppy.
  7. did u install ur old graphic drivers. like powersupply. cpu. ram. mobo. etc
  8. JonahJay said:
    I posted this awhile back and got barely any hits, so I'll ask again. I just upgraded my graphics card to a Gigabyte 9500 GT, (Overclocked version of nVidias) and I've been having this issue since I got it. I can load up a webpage, and it will be fine. For about a minute. Then these pixel things get worse and worse. I don't know what to do. I've reinstalled drivers several times, Overclocked, Underclocked, and everything in between. My GPU temp right now is at 48C, and it rarely gets over 50C. I can't play any PC Games, except emulator ones. (PSX, GBA, etc.) I can't even play Slenderman! This NEVER happens on my desktop, always on by browser. Any help will be greatly appreciated. :pfff: :non: :ouch: :heink: :cry: :fou: :cry: :fou: :cry: :fou:
    Specs:
    Windows 7 32 Bit
    Core 2 Duo Dual Core 2.8 Ghz
    GIGABYTE GeForce 9500 GT
    6 GB DDr2 RAM (3.25 Usable)
    Some WD Terrible HDD. Around 120GB (Awful, I know)

    Here's a screenshot of my screen...
    http://s1342.beta.photobucket.com/user/Jonah_Jeans/media/Capture_zpseee7b308.png.html

    Do yourself a favour and don't bump this one if it dies without a trace.
  9. I uninstalled my old GPU drivers and installed new ones. Thats it
  10. maybe try contacting the company that makes ur gpu. so u can rma it sounds like a hardware issue not software.
  11. Ugh. It's just such a hassle...I already have. I just really want to find a work around...
  12. have u tried uninstalling it. and reinstalling it?

    checking for dust.

    did u defrag ur hd. and scandisk it for errors. got latest drivers for everything else?
  13. Yes, yes, and yes, today infact.
  14. how old is this card?
  15. daswilhelm said:
    how old is this card?

    Its not really "New Generation" But its new in terms of being used.
  16. was it bought new?
  17. so you just pulled this thing out of its packaging? its like shiny and new?
  18. daswilhelm said:
    so you just pulled this thing out of its packaging? its like shiny and new?


    What's hard to understand?

    Quote:
    Ebay, but it was sealed and New.


    It's probably a bad card. But 6Gb RAM is odd...and it's a 32bit OS. Is it 3x2GB modules? If so take one out so the remaining two are occupying A0/B0 or A1/B1

    http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/cs-011965.htm

    http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-009033.htm
  19. RussK1 said:
    What's hard to understand?

    Quote:
    Ebay, but it was sealed and New.


    It's probably a bad card. But 6Gb RAM is odd...and it's a 32bit OS. Is it 3x2GB modules? If so take one out so the remaining two are occupying A0/B0 or A1/B1

    http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/cs-011965.htm

    http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-009033.htm


    is that answeing my question?
  20. didnt see the ebay reference sorry
  21. Its 2x2gb and 2x1gb Weird I know, but I had to save some money. Haha
  22. id try rma it. seems like ur best sh0t
  23. I'd hate to be without a PC for awhile, thats why im skeptical.
  24. well if its giving u issues. dunno why ud keep it.
Ask a new question

Read More

Graphics Cards Graphics