Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Please Help

Tags:
  • Graphics Cards
  • Computers
  • Shutdown
  • Graphics
Last response: in Graphics & Displays
Share
February 9, 2013 12:20:52 AM

Hey everyone I just built a new computer and randomly the fans will ALMOST shut down but not all the way and the computer stays on but the screen goes blue saying no imput. Originally i thought it was the 550 ti that i got from a friend but today i put in a gigabyte 7870 Ghz gpu and it's still doing this. I thought maybe it was the CPU overheating but I havent seen the temps go over 60. Then i thought it was the PSU but wouldn't everything completely shut down if it was that? It's a 630 watt and my computer only needs about 400-450 so that should be fine. I'm really stuck and i dont know what to do at this point, any help would be greatly appreciated.

More about : question

February 9, 2013 12:23:02 AM

Also i put in 2x4gb of ram and then added a 1x8gb both are 1600 and it shows the 16gb of ram in my specs but only 4gb is usable? my other problem wasn't because of me upgrading the ram
m
0
l
a b U Graphics card
February 9, 2013 12:40:58 AM

It kind of sounds like the psu, what brand is it? just because it says 630 watts dosnt mean that is what it is. If it is a cheap brand you could only be getting half that.
m
0
l
Related resources
February 9, 2013 12:44:19 AM

its a rosewell 630W continuous with a single 12v rail with a 50A output
m
0
l
a b U Graphics card
February 9, 2013 12:48:50 AM

You cant add 2x4 and 1x8 you either need 4x4 or 2x8 if you are only running a 32 bit operating system it will only read 4 gigst
m
0
l
February 9, 2013 12:54:45 AM

i have windows 7 64 bit
m
0
l
a b U Graphics card
February 9, 2013 1:07:19 AM

what the bios said?
m
0
l
!