Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Radeon 6670 Lagging on GTA IV

Last response: in Graphics & Displays
Share
February 15, 2013 5:09:30 PM

Okay, I know most of you will say that my GPU is too weak/not good enough to run the game and that my CPU (i3-2120) is also not good enough but I need help to run the game. Everytime I turn the camera with my mouse, it lags and freezes for a few seconds. Can anyone help me with the settings and command lines etc?

Specs:

i3-2120 3.3 GHz
Asus Radeon 6670 GDDR5
8GB RAM
1TB HDD
February 15, 2013 7:13:39 PM

As you say, that graphics card is not the best. Also as a general rule, GTA 4 was not the best console port also. Did you make sure there were any bottlenecks? Also, did you turn down all the settings to low and see if this still happens?
February 16, 2013 5:56:32 AM

How do I know if there are any bottlenecks? I think there's a bottleneck somewhere because before it didn't use to lag like this.

I turned everything on low and it still happens.
Related resources
February 16, 2013 5:59:07 AM

Please tell whole game settings at resolution.
February 16, 2013 6:04:50 AM

update drivers to latest. and turn down some graphic details. If playing at 1080p, that video card doesnt cut it at all, turn down resolution.
February 16, 2013 6:29:17 AM

Well, even at the lowest resolution (800x600 I think) It still lags.

Drivers are updated to the latest and all settings turned down low and it still happens.

Also, I was watching this person's video and he used higher settings with the same card, similar i3 and only 4gb ram?

http://www.youtube.com/watch?v=TmCcKZJ9HLg
February 16, 2013 6:42:21 AM

there is something wrong with your pc
my friend has hd 6670 and he plays gta 4 at high at 1280*720res easily.
February 16, 2013 6:53:49 AM

Does the commandline affect my gameplay too?
February 16, 2013 7:05:55 AM

Okay, I'm going to do that now, ASHISH65. I'll reply back when I'm done.
February 16, 2013 7:12:06 AM

Remove every commandline.
February 16, 2013 7:19:14 AM

The gta 4 1.0.4.0 patch doesn't work. Any other links?

EDIT: Nevermind, got another 1.0.4.0 patch.
February 16, 2013 7:43:14 AM

Everytime I double click LaunchGTAIV application, the Rockstar Social thing comes up with three buttons: Play, Play (Offline) and Cancel. I click both play buttons and wait a while and then the rockstar social thing comes up again.

What's going on?
February 16, 2013 8:22:18 AM

Well patch 1.4 removes social club.
February 16, 2013 8:35:11 AM

I updated back to the 1.0.7.0 patch and then everything was fine, but every time I turn the camera or turn a vehicle while turning the camera, it lags and sometimes stutters when I drive.
February 16, 2013 8:48:09 AM

Go to gtaforums and get help
February 18, 2013 11:14:25 AM

ASHISH65 said:
there is something wrong with your pc
my friend has hd 6670 and he plays gta 4 at high at 1280*720res easily.

That's impossible since the 6670 is no greater than a GTX 650 ( non-Ti ); it still lags considerably when maxed out.
February 18, 2013 11:19:01 AM

xPryde said:
I updated back to the 1.0.7.0 patch and then everything was fine, but every time I turn the camera or turn a vehicle while turning the camera, it lags and sometimes stutters when I drive.

Can you explain that specific problem once more? Check whether it lags when you press any keys on the keyboard then I can help you.
!