Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Very bad lag on Guild wars 2

Last response: in Graphics & Displays
Share
February 18, 2013 7:30:53 AM

Hey guys i just got guild wars 2 because my system passes on the 'canirunthis' website. I dont know why i lag, it could be internet or my specs.

I also downloaded APB: Reloaded - this has similar minimum specs as guild wars 2. In APB Reloaded i dont lag at all not even in high settings. I play smooth as a riddle

Also i should say sometimes my fps goes to 40 then drops right down again to about 15. And when i rotate my screen it drops even lower to about 5 FPS. (All on low graphics and v-syn and all that stuff are off)

What really grinds my gears is that my friend has an Intel HD 3000 intergrated graphics and he can play smoothly on meduim-low. He has 1.3Ghz dual and i5.

I will be getting an ethernet cable soon, but im not sure thats the problem. It'd be so helpful of you guys could help me.

Here are my Specs (im sorry if this is very long, i want you all to know every detail)

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 2/18/2013, 09:27:05
Machine name: OWNER-PC
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130104-1431)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP Compaq dc7800p Small Form Factor
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz (2 CPUs), ~2.7GHz
Memory: 6144MB RAM
Available OS Memory: 6064MB RAM
Page File: 2200MB used, 9923MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (retail)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: ASUS EAH6570 Series
Manufacturer: ATI Technologies Inc.
Chip type: ATI display adapter (0x6759)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_6759&SUBSYS_04031043&REV_00
Display Memory: 3785 MB
Dedicated Memory: 1010 MB
Shared Memory: 2775 MB
Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: LEN L1711pC
Monitor Id: LEN13B7
Native Mode: 1280 x 1024(p) (60.020Hz)
Output Type: HD15
Driver Name: aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
Driver File Version: 8.17.0010.1083 (English)
Driver Version: 8.861.0.0
DDI Version: 11
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 5/24/2011 15:06:38, 811008 bytes

More about : bad lag guild wars

a c 80 U Graphics card
February 18, 2013 7:40:48 AM

Edit that and post your specs we don't need your whole log and I doubt anyone will bother to dig through it. Certainly could be your internet if your on a bad wifi connection.
February 18, 2013 7:45:56 AM

Ok i have shortened it
!