ML110 G6 HP LAN adapter doesn't work with TPLink 24 port (layer 2)

hey
my hp proliant g6 (ml 110) was setup correctly _ win server 2008 r2 on a simple Domain network.
i try to make a connection between my hp local ethernet port (1/mgmt) and main TPLink 24 port in my lan but it hasn't reaction!
also i checked the lan adapter with a laptop and it has reaction with that,i checked it with a Dlink 10/100/1000 on my HP server with the LAN Hub (tplink 24 port) and it works too!
what is my problem with my HP lan adapter?!
has it problem with layer 2 hubs? pls lead me. :(
4 answers Last reply
More about ml110 adapter doesn work tplink port layer
  1. does it have a static IP?
  2. Dear Emerald thanks for reply.
    i found it , infact i found it in it user guide with this title : " *Default bus assignment (in decimal). Inserting cards with PCI bridges may alter the actual bus assignment number.
    ** Slots are enumerated differently based on OS. MS OS's enumerate from lowest to highest Device ID by bus (starting with the
    lowest bus). "
    i inserted a DLink 10/100/1000 LAN adapter in the PCI Express and it changed the bus assignment numbers!
    ---> i removed the Dlink and reinstall hp nc107i pci express gigabit driver's!
    it solved! :hello:
  3. smartskiller said:
    Dear Emerald thanks for reply.
    i found it , infact i found it in it user guide with this title : " *Default bus assignment (in decimal). Inserting cards with PCI bridges may alter the actual bus assignment number.
    ** Slots are enumerated differently based on OS. MS OS's enumerate from lowest to highest Device ID by bus (starting with the
    lowest bus). "
    i inserted a DLink 10/100/1000 LAN adapter in the PCI Express and it changed the bus assignment numbers!
    ---> i removed the Dlink and reinstall hp nc107i pci express gigabit driver's!
    it solved! :hello:


    "i removed the Dlink and reinstall hp nc107i pci express gigabit driver's! "

    so?

    reinstall to PCI card and problem solved? Two interface with together working?
  4. Quote:
    "i removed the Dlink and reinstall hp nc107i pci express gigabit driver's! "

    so?

    reinstall to PCI card and problem solved? Two interface with together working?



    dunno , btw it solved when i removed the Dlink and re-installed the PCI express (onboard) ... it solved
    2 interfaces are working together now.
Ask a new question

Read More

LAN LAN Hewlett Packard TP-Link Networking