Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Tivo Service Unavailable - Humax

Last response: in Home Theatre Legacy
Share
Anonymous
August 23, 2005 2:02:26 AM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

I picked up 2 Humax Tivo's a week ago. Everything's been working fine
when today I went to "live tv" it says "tivo service unavailable". I
hit the guide and it says "activate service". I go to "pick programs to
record" and there are no options in there. I checked my tivo account
online and it shows both of my accounts were in good standing. I called
Humax and they told me to unplug the unit for 5 minutes then plug it
back in and go to "phone & network setup" and hit the "connect to the
tivo service now" which took 10 minutes but still no service. They said
if that didn't work to call tivo directly. Tivo had me go into "system
info" and look at the "tivo service level" and it showed "A". He said
that was it, it was supposed to be "C". He said tivo set that register
wrong on some of the Humax DVR's and it should be fixed in 48 hours. In
the "info area" it shows the next dial in date will be next Sunday (6
days away). How will this be fixed in 48 hours when the next download
will be in 6 days. Is this normal? I had this thing for 1 week and now
I will now be down for 2 days? Is there a faster way to change the
register from A to C? How often does something like this happen. Does
this happen to Humax DVR's more often than others? Thanks for what ever
info you can offer.
Anonymous
August 23, 2005 5:24:49 AM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

Mike Hunt wrote:
> On 2005-08-23, sat6116@yahoo.com <sat6116@yahoo.com> wrote:
> > that was it, it was supposed to be "C". He said tivo set that register
> > wrong on some of the Humax DVR's and it should be fixed in 48 hours. In
> > the "info area" it shows the next dial in date will be next Sunday (6
> > days away). How will this be fixed in 48 hours when the next download
> > will be in 6 days.
>
> Good point - you might want to force a call every once in awhile (like
> every hour).

That's what I told the Tivo operator I was going to do and he had a
cow. He said "no don't tie up the line like that." I'll be trying when
ever I get a chance.

> It sounds like it will be down until it gets fixed which might be ASAP or
> it could be even longer (who's to say it will get fixed in 48 hours? I
> wouldn't believe it until I could see it)

I hear that.

> > Is there a faster way to change the
> > register from A to C?
>
> You could call TiVo and ask.

It took me 30 minutes to get through just to have him tell me to wait
48 hours to see if it fixes itself.


> >How often does something like this happen.
>
> statistically, close to never

That is good to hear, I had no idea as I have only a week of
experience.


> > this happen to Humax DVR's more often than others?
>
> No, this almost never happens at all to anyone. You are very special in
> this regard.

Again that's good. I feel a little better now. I was ready to bring
these Humax's back and get some branded Tivo only. The funny thing is
I got 2 Humax's for myself then later bought a Tivo for my Dad and my 2
Humax's are down and my Dad's Tivo is up and running. I wish I would
have gotten Tivo's now and not the Humax's.

Thanks for the info,

Rich
Anonymous
August 23, 2005 9:10:53 AM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

On 2005-08-23, sat6116@yahoo.com <sat6116@yahoo.com> wrote:
> that was it, it was supposed to be "C". He said tivo set that register
> wrong on some of the Humax DVR's and it should be fixed in 48 hours. In
> the "info area" it shows the next dial in date will be next Sunday (6
> days away). How will this be fixed in 48 hours when the next download
> will be in 6 days.

Good point - you might want to force a call every once in awhile (like
every hour).

> Is this normal?

No.

> I had this thing for 1 week and now
> I will now be down for 2 days?

It sounds like it will be down until it gets fixed which might be ASAP or
it could be even longer (who's to say it will get fixed in 48 hours? I
wouldn't believe it until I could see it)

> Is there a faster way to change the
> register from A to C?

You could call TiVo and ask.

> How often does something like this happen.

statistically, close to never

> Does
> this happen to Humax DVR's more often than others?

No, this almost never happens at all to anyone. You are very special in
this regard.

--
This is my .sig
Related resources
August 23, 2005 8:20:24 PM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

sat6116@yahoo.com wrote in
news:1124785489.931762.247600@g44g2000cwa.googlegroups.com:

>
> Mike Hunt wrote:
>> On 2005-08-23, sat6116@yahoo.com <sat6116@yahoo.com> wrote:
>> > that was it, it was supposed to be "C". He said tivo set that
>> > register wrong on some of the Humax DVR's and it should be fixed in
>> > 48 hours. In the "info area" it shows the next dial in date will be
>> > next Sunday (6 days away). How will this be fixed in 48 hours when
>> > the next download will be in 6 days.
>>
>> Good point - you might want to force a call every once in awhile (like
>> every hour).
>
> That's what I told the Tivo operator I was going to do and he had a
> cow. He said "no don't tie up the line like that." I'll be trying when
> ever I get a chance.

Ummm...you got someone who doesn't know how it works, apparently.

Contrary to popular belief, your average TiVo box pretty much NEVER calls
TiVo. It calls UUNET and connects that way.

The only line you are 'tying up' when you place a call is your own.

> Again that's good. I feel a little better now. I was ready to bring
> these Humax's back and get some branded Tivo only. The funny thing is
> I got 2 Humax's for myself then later bought a Tivo for my Dad and my 2
> Humax's are down and my Dad's Tivo is up and running. I wish I would
> have gotten Tivo's now and not the Humax's.

I also have a problem with him blaming the Humax boxes. Frankly, the
problem you are experiencing is a personal account problem and would
appear to be easy to fix. He may be giving the 48 hour figure as an
"under promise" type thing. If he says 48 and it takes 12, you're happy.
If he says 12 and it takes 48, you're mad. I've no idea what's going on
at their end that would make flagging an account as an active paid account
would take so long...but with the info given on the rep, I don't think he
has any idea what is going on either.

--
Minister of All Things Digital & Electronic, and Holder of Past Knowledge
stile99@email.com. Cabal# 24601-fnord | Sleep is irrelevant.
I speak for no one but myself, and |Caffeine will be assimilated.
no one else speaks for me. O- | Decaf is futile.
Anonymous
August 24, 2005 1:14:51 AM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

On 22 Aug 2005 22:02:26 -0700, sat6116@yahoo.com wrote:

>Tivo had me go into "system
>info" and look at the "tivo service level" and it showed "A". He said
>that was it, it was supposed to be "C". He said tivo set that register
>wrong on some of the Humax DVR's and it should be fixed in 48 hours

I also had the same problem as have numerous other Humax T800 owners.
When you called Tivo they probably placed your Tivo machine in their
priority list to be fixed. I was told to wait 2 hours and then to do
a power-on restart (by pulling the plug) and then when it came up,
force a connection. I did this and my service level is now a C: and
all is working fine again.

Barry
Anonymous
August 24, 2005 2:41:12 AM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

I turned it on the next morning and forced it to call in and the guide
was back but in the pick programs to record area the menu's wouldn't
work. I rebooted the machine and all was good. The A in the service
level area went to C. I did the same to the second machine and both
were up and running again. I guess they just fixed the software in the
morning and the download fixed the problem. Again I'm 1 week new to
this so I don't know what expect. I do hope this isn't a monthly thing
though.

Thanks for all your help,

Rich
Anonymous
August 24, 2005 11:14:44 AM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

sat6116@yahoo.com wrote:
> I turned it on the next morning and forced it to call in and the guide
> was back but in the pick programs to record area the menu's wouldn't
> work. I rebooted the machine and all was good. The A in the service
> level area went to C. I did the same to the second machine and both
> were up and running again. I guess they just fixed the software in the
> morning and the download fixed the problem. Again I'm 1 week new to
> this so I don't know what expect. I do hope this isn't a monthly thing
> though.
>
> Thanks for all your help,
>
> Rich
>

I highly doubt there was any problem in your actual software. More
likely they had your account status screwed up, which is why both units
had the same problem. Once they corrected the information in your
account, everything was good. This was more of a clerical error then a
technical one. You shouldn't see it again unless somebody screws up
your account again.

Randy S.
!