Sign-in / Sign-up
Your question

Network Card Missing

Tags:
  • Computers
  • Network Card
  • Wireless Networking
Last response: in Wireless Networking
July 29, 2012 10:04:07 PM

Hello,

This evening, my computer froze while viewing a website. I did a hard reboot and restarted my computer - however when my computer turned back on, I have found that my network card is no longer working and my computer is giving me the following message when I look at the device via the device manager: "This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)". Keep in mind it was working a few minutes before I had the crash.

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . :
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Con
troller (NDIS 6.20)
Physical Address. . . . . . . . . : 50-E5-49-EE-BE-83
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82579V Gigabit Network Connectio
n
Physical Address. . . . . . . . . : 50-E5-49-EE-BE-93
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{7022E755-AB48-4AB4-B552-51F60C89E1DD}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{B2F5E369-A068-48A2-A9AA-636B3C747C41}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Here's what I have done so far:

Card: Edimax ew-7711in
Drivers: Uninstalled and re-installed - however when I attempt to install the latest driver, it freezes my computer.
Hardware: Unplugged it from my Motherboard and plugged it back in. Here I found that the light on the card doesn't appear to be lighting up however I'm not sure if it only light's up when there's an active connection. Currently, I'm unable to connect it via Ethernet.

Suggestions/tips? Sorry if this is in the wrong section!

More about : network card missing

July 30, 2012 4:01:18 AM

It seems like it probably is a hardware failure, but just to be sure, try booting a live Linux distro (e.g., Ubuntu) and see if it works there.

Btw, no need to install Ubuntu, just run it. It won't use your hard drive or alter your system in anyway.