Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

LAN connection doesn't work with other laptops

Tags:
  • LAN
  • Laptops
  • LAN
  • Connection
  • Internet Connection
  • Networking
Last response: in Networking
Share
October 12, 2012 8:43:25 AM

Hi. We recently acquired an internet connection. Connecting via LAN works fine for me but not to my room mates. We're all using Windows 7. Windows troubleshoot it and says "Local Area Connection doesn't have a valid IP configuration" on their laptops. What should we do?

More about : lan connection work laptops

a c 233 D Laptop
October 12, 2012 2:02:22 PM

Describe your network setup.

Modem, Router, Switch, etc... how is everything hooked up?
m
0
l
October 12, 2012 4:27:10 PM

hang-the-9 said:
Describe your network setup.

Modem, Router, Switch, etc... how is everything hooked up?



uhm. we're using a modem. only one LAN cable is attached to it, but it has 4 ports. we have 3 computers at home(2 netbooks, 1 laptop). i was able to fix the problem with the other netbook(turns out DHCP was disabled, which was the same case on my netbook). Now my only problem is the other laptop. My room mate said his driver works fine because he was able to connect via LAN cable in other places.
m
0
l
Related resources
a c 233 D Laptop
October 12, 2012 5:39:07 PM

OK, so the modem is a modem / router combo correct? Have you tried the laptop on another port? Need to make sure that it's on DHCP also. Connect it and reboot the laptop. If it does not work, open a command prompt and run an "ipconfig /all" command, post the results here.
m
0
l
October 13, 2012 5:56:51 AM

hang-the-9 said:
OK, so the modem is a modem / router combo correct? Have you tried the laptop on another port? Need to make sure that it's on DHCP also. Connect it and reboot the laptop. If it does not work, open a command prompt and run an "ipconfig /all" command, post the results here.


--uhm. i don't know if it's a modem/router combo(sorry, i'm not tech-savvy :(  ).
but this is what it looks like: http://img212.imageshack.us/img212/3624/huaweibm625ss09...


--i've tried using the other 3 ports and all 3 works.

this is the ipconfig of the laptop:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Josh>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Josh-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8187 Wireless 802.11b/g 54Mbps
USB 2.0 Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-15-AF-32-99-23
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VIA Rhine II Compatible Fast Ethernet Ada
pter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-90-F5-62-1D-AE
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::85b2:e646:f63f:1e20%11(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.30.32(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234918133
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-17-A6-A5-25-00-90-F5-62-1D-AE

DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{E1E9E82C-1CCB-4823-B20B-81ED83E6227F}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{5A919AE5-7BE7-4A4F-9958-A24C25EA40E8}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
m
0
l
a c 233 D Laptop
October 15, 2012 1:56:57 PM

That ipconfig shows that the laptop is not getting any IP info from your modem. That thing looks like a modem/router combination because it has a wifi antenna on it.

Reboot the modem, connect the laptop to a different port, reboot the laptop and try again. If you have a wifi network setup, try using that on the laptop also.
m
0
l
!