Sign-in / Sign-up
Your question

phone tools set up

Tags:
  • Motorola
  • Phones
Last response: in Brands
January 5, 2005 8:46:44 PM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

I have just bought a copy of phone tools and a data cable but am having
trouble getting the phone to connect with my PC. I have installed the only
driver I can find which has added a motorola modem to my devices. the set up
program seem s to recognise my phone and puts me on the little mobile phone
on the desktop - the problem is that all it does then is say it is
initilizing and says there is no phone image avalable. Please help

MB

More about : phone tools set

January 6, 2005 5:00:41 AM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

Have you tried to reinstall it? I had troubles like that I reinstalled it 2
times before it worked
"MB" <moshing@gmail.com> wrote in message
news:8KVCd.45730$48.23317@fe1.news.blueyonder.co.uk...
> I have just bought a copy of phone tools and a data cable but am having
> trouble getting the phone to connect with my PC. I have installed the only
> driver I can find which has added a motorola modem to my devices. the set
up
> program seem s to recognise my phone and puts me on the little mobile
phone
> on the desktop - the problem is that all it does then is say it is
> initilizing and says there is no phone image avalable. Please help
>
> MB
>
>
Anonymous
January 6, 2005 11:30:42 AM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

I'll try it again too

"Fester" <raven_wood@homeDOT.com> wrote in message
news:_IudnYOd8PjQkUDcRVn-hg@comcast.com...
> Have you tried to reinstall it? I had troubles like that I reinstalled it
> 2
> times before it worked
Related resources
Anonymous
January 6, 2005 7:16:42 PM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

Make sure you have done an update to your original program. Although it
should have done an autoupdate, the first time I installed my (purchased)
copy, I had to do it manually. Any version of 2.** most likely won't see
your newer phone

Rex


"Fester" <raven_wood@homeDOT.com> wrote in message
news:_IudnYOd8PjQkUDcRVn-hg@comcast.com...
> Have you tried to reinstall it? I had troubles like that I reinstalled it
2
> times before it worked
> "MB" <moshing@gmail.com> wrote in message
> news:8KVCd.45730$48.23317@fe1.news.blueyonder.co.uk...
> > I have just bought a copy of phone tools and a data cable but am having
> > trouble getting the phone to connect with my PC. I have installed the
only
> > driver I can find which has added a motorola modem to my devices. the
set
> up
> > program seem s to recognise my phone and puts me on the little mobile
> phone
> > on the desktop - the problem is that all it does then is say it is
> > initilizing and says there is no phone image avalable. Please help
> >
> > MB
> >
> >
>
>
January 6, 2005 10:23:59 PM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

No I have re installed it and no joy - will try again I suppose. It just
doesn't seem to recognise my phone correctly I have a V547
"Fester" <raven_wood@homeDOT.com> wrote in message
news:_IudnYOd8PjQkUDcRVn-hg@comcast.com...
> Have you tried to reinstall it? I had troubles like that I reinstalled it
> 2
> times before it worked
> "MB" <moshing@gmail.com> wrote in message
> news:8KVCd.45730$48.23317@fe1.news.blueyonder.co.uk...
>> I have just bought a copy of phone tools and a data cable but am having
>> trouble getting the phone to connect with my PC. I have installed the
>> only
>> driver I can find which has added a motorola modem to my devices. the set
> up
>> program seem s to recognise my phone and puts me on the little mobile
> phone
>> on the desktop - the problem is that all it does then is say it is
>> initilizing and says there is no phone image avalable. Please help
>>
>> MB
>>
>>
>
>
January 7, 2005 10:04:24 AM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

==========================
I have the same problem with the software 2.0 and datacable.
Now i use the SAME software but with a bluetooth USB adapter on my desktop,
and now i don't have any problems at all !!!
==========================


"rex mccall" <rex@wonder.net> schreef in bericht
news:WViDd.9948$IH5.262@fe03.lga...
> Make sure you have done an update to your original program. Although it
> should have done an autoupdate, the first time I installed my (purchased)
> copy, I had to do it manually. Any version of 2.** most likely won't see
> your newer phone
>
> Rex
>
>
> "Fester" <raven_wood@homeDOT.com> wrote in message
> news:_IudnYOd8PjQkUDcRVn-hg@comcast.com...
> > Have you tried to reinstall it? I had troubles like that I reinstalled
it
> 2
> > times before it worked
> > "MB" <moshing@gmail.com> wrote in message
> > news:8KVCd.45730$48.23317@fe1.news.blueyonder.co.uk...
> > > I have just bought a copy of phone tools and a data cable but am
having
> > > trouble getting the phone to connect with my PC. I have installed the
> only
> > > driver I can find which has added a motorola modem to my devices. the
> set
> > up
> > > program seem s to recognise my phone and puts me on the little mobile
> > phone
> > > on the desktop - the problem is that all it does then is say it is
> > > initilizing and says there is no phone image avalable. Please help
> > >
> > > MB
> > >
> > >
> >
> >
>
>
January 9, 2005 3:17:12 AM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

My phone and mPT did the "modem only" bit when I tried to use the drivers automatically
installed for BT dongle management by XP SP2. I think they are not great with file
transfer and conflict with the Widdcom manufactured software which nearly all dongle
makers/3rd party software supply.
After 10 hours I discovered Microsoft article 883258 "What can I do if some of the
Bluetooth device features no longer function?" which explains how to force XP SP2 to use
the the dongle makers drivers (on Belkin CD in my case) instead of its own .
Hint:
- Uninstall software
- restart without dongle
- open Device Manager on the desktop (ready for later use - necessary in my case)
- install software, plugging in dongle when asked BUT DON'T HIT OK/DON'T CONTINUE
- wait a minute after you plug in the dongle (purposely lets XP install "bad" drivers)
- still DON'T HIT OK but go to Device Manager and update drivers in the bluetooth radio
entry which is NOT the "enumerator" one, choosing to install from disk and pointing at the
correct .inf file in the 3rd party software. That replaces those "bad drivers")
- NOW hit OK, finish and restart (using 3-fingered salute and Task Manager in my case!)

Make appropriate selections for BT services, making your computer visible, bonding/paring
with your handset (turn on BT!) then setup mPT probably from the menu item on the desktop
virtual handset "New Phone" and it should eventually scan and recognise your phone.(I am
not sure of the order for those events! Note that for bonding you only get (less than?) 60
secs to enter the PIN number on your phone so don't use a long one!)

Now works fine for me and the tools seem pretty good (2 days, only used MM suite so far!)

There may be dongle drivers on the mPT CD - on my Belkin CD the one to point to (update
from disk) was called BTWUSB.INF (reads "WIDCOMM Bluetooth USB Device Installation Script"
when opened in notepad) in the BIN folder. Note that unplugging the dongle is said to take
you back to square one! (XP SP "bad drivers) Hint: If you can't see lots of "virtual" com
ports in Device Manager something has probably gone wrong... (I did disable Serial Port in
CMOS BIOS but probably not needed)

Of course, the dongle and your phone may just be separated by a lot of metal.....

Have fun and don't curse me! (... much)
Pat

"Ronald" <top.trans@home.nl> wrote in message news:crl8pa$aph$1@news6.zwoll1.ov.home.nl...
> ==========================
> I have the same problem with the software 2.0 and datacable.
> Now i use the SAME software but with a bluetooth USB adapter on my desktop,
> and now i don't have any problems at all !!!
> ==========================
>
>
> "rex mccall" <rex@wonder.net> schreef in bericht
> news:WViDd.9948$IH5.262@fe03.lga...
>> Make sure you have done an update to your original program. Although it
>> should have done an autoupdate, the first time I installed my (purchased)
>> copy, I had to do it manually. Any version of 2.** most likely won't see
>> your newer phone
>>
>> Rex
>>
>>
>> "Fester" <raven_wood@homeDOT.com> wrote in message
>> news:_IudnYOd8PjQkUDcRVn-hg@comcast.com...
>> > Have you tried to reinstall it? I had troubles like that I reinstalled
> it
>> 2
>> > times before it worked
>> > "MB" <moshing@gmail.com> wrote in message
>> > news:8KVCd.45730$48.23317@fe1.news.blueyonder.co.uk...
>> > > I have just bought a copy of phone tools and a data cable but am
> having
>> > > trouble getting the phone to connect with my PC. I have installed the
>> only
>> > > driver I can find which has added a motorola modem to my devices. the
>> set
>> > up
>> > > program seem s to recognise my phone and puts me on the little mobile
>> > phone
>> > > on the desktop - the problem is that all it does then is say it is
>> > > initilizing and says there is no phone image avalable. Please help
>> > >
>> > > MB
>> > >
>> > >
>> >
>> >
>>
>>
>
>
Anonymous
January 9, 2005 3:17:13 AM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

On Sun, 09 Jan 2005 00:17:12 +0000, Pat wrote:

This may explain some of the great difficulty I had getting Mobile
Phonetools installed today on my computers with my Belkin USB BT dongle.

Installs/deinstalls, the complaint about my Belkin drivers that I don't
have a licensed device. Finally, I got it installed so the tools will
work (i.e. Sent a couple MP3s to the device, updated the phonebook,
copied a couple pictures off my V551). I'll wait until March to try the
data on the phone, since I can't drop my Sprint plan until March, and I
have it better there right now with my Treo600 and data plan.

> My phone
and mPT did the "modem only" bit when I tried to use the
> drivers automatically installed for BT dongle management by XP SP2. I
> think they are not great with file transfer and conflict with the
> Widdcom manufactured software which nearly all dongle makers/3rd party
> software supply.
> After 10 hours I discovered Microsoft article 883258 "What can I do if
> some of the Bluetooth device features no longer function?" which
> explains how to force XP SP2 to use the the dongle makers drivers (on
> Belkin CD in my case) instead of its own . Hint: - Uninstall software -
> restart without dongle
> - open Device Manager on the desktop (ready for later use - necessary in
> my case) - install software, plugging in dongle when asked BUT DON'T HIT
> OK/DON'T CONTINUE - wait a minute after you plug in the dongle
> (purposely lets XP install "bad" drivers) - still DON'T HIT OK but go to
> Device Manager and update drivers in the bluetooth radio entry which is
> NOT the "enumerator" one, choosing to install from disk and pointing at
> the correct .inf file in the 3rd party software. That replaces those
> "bad drivers") - NOW hit OK, finish and restart (using 3-fingered
> salute and Task Manager in my case!)
>
> Make appropriate selections for BT services, making your computer
> visible, bonding/paring with your handset (turn on BT!) then setup mPT
> probably from the menu item on the desktop virtual handset "New Phone"
> and it should eventually scan and recognise your phone.(I am not sure of
> the order for those events! Note that for bonding you only get (less
> than?) 60 secs to enter the PIN number on your phone so don't use a long
> one!)
>
> Now works fine for me and the tools seem pretty good (2 days, only used
> MM suite so far!)
>
> There may be dongle drivers on the mPT CD - on my Belkin CD the one to
> point to (update from disk) was called BTWUSB.INF (reads "WIDCOMM
> Bluetooth USB Device Installation Script" when opened in notepad) in the
> BIN folder. Note that unplugging the dongle is said to take you back to
> square one! (XP SP "bad drivers) Hint: If you can't see lots of
> "virtual" com ports in Device Manager something has probably gone
> wrong... (I did disable Serial Port in CMOS BIOS but probably not
> needed)
>
> Of course, the dongle and your phone may just be separated by a lot of
> metal.....
>
> Have fun and don't curse me! (... much) Pat
>
> "Ronald" <top.trans@home.nl> wrote in message
> news:crl8pa$aph$1@news6.zwoll1.ov.home.nl...
>> ==========================
>> I have the same problem with the software 2.0 and datacable. Now i use
>> the SAME software but with a bluetooth USB adapter on my desktop, and
>> now i don't have any problems at all !!! ==========================
>>
>>
>> "rex mccall" <rex@wonder.net> schreef in bericht
>> news:WViDd.9948$IH5.262@fe03.lga...
>>> Make sure you have done an update to your original program. Although
>>> it should have done an autoupdate, the first time I installed my
>>> (purchased) copy, I had to do it manually. Any version of 2.** most
>>> likely won't see your newer phone
>>>
>>> Rex
>>>
>>>
>>> "Fester" <raven_wood@homeDOT.com> wrote in message
>>> news:_IudnYOd8PjQkUDcRVn-hg@comcast.com...
>>> > Have you tried to reinstall it? I had troubles like that I
>>> > reinstalled
>> it
>>> 2
>>> > times before it worked
>>> > "MB" <moshing@gmail.com> wrote in message
>>> > news:8KVCd.45730$48.23317@fe1.news.blueyonder.co.uk...
>>> > > I have just bought a copy of phone tools and a data cable but am
>> having
>>> > > trouble getting the phone to connect with my PC. I have installed
>>> > > the
>>> only
>>> > > driver I can find which has added a motorola modem to my devices.
>>> > > the
>>> set
>>> > up
>>> > > program seem s to recognise my phone and puts me on the little
>>> > > mobile
>>> > phone
>>> > > on the desktop - the problem is that all it does then is say it is
>>> > > initilizing and says there is no phone image avalable. Please help
>>> > >
>>> > > MB
>>> > >
>>> > >
>>> > >
>>> >
>>> >
>>>
>>>
>>
>>



----== Posted via Newsfeeds.Com - Unlimited-Uncensored-Secure Usenet News==----
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World! >100,000 Newsgroups
---= East/West-Coast Server Farms - Total Privacy via Encryption =---
January 9, 2005 3:27:39 AM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

OK , I did not read the post properly (Cable not dongle!)
Hope some may be relevant.
Maybe you bought a dongle while you were waiting... :) 
Pat.

"Pat" <pat@usenet-only.com> wrote in message
news:41e07812$0$73568$ed2619ec@ptn-nntp-reader03.plus.net...
> My phone and mPT did the "modem only" bit when I tried to use the drivers automatically
> installed for BT dongle management by XP SP2. I think they are not great with file
> transfer and conflict with the Widdcom manufactured software which nearly all dongle
> makers/3rd party software supply.
> After 10 hours I discovered Microsoft article 883258 "What can I do if some of the
> Bluetooth device features no longer function?" which explains how to force XP SP2 to use
> the the dongle makers drivers (on Belkin CD in my case) instead of its own .
> Hint:
> - Uninstall software
> - restart without dongle
> - open Device Manager on the desktop (ready for later use - necessary in my case)
> - install software, plugging in dongle when asked BUT DON'T HIT OK/DON'T CONTINUE
> - wait a minute after you plug in the dongle (purposely lets XP install "bad" drivers)
> - still DON'T HIT OK but go to Device Manager and update drivers in the bluetooth radio
> entry which is NOT the "enumerator" one, choosing to install from disk and pointing at
> the correct .inf file in the 3rd party software. That replaces those "bad drivers")
> - NOW hit OK, finish and restart (using 3-fingered salute and Task Manager in my case!)
>
> Make appropriate selections for BT services, making your computer visible,
> bonding/paring with your handset (turn on BT!) then setup mPT probably from the menu
> item on the desktop virtual handset "New Phone" and it should eventually scan and
> recognise your phone.(I am not sure of the order for those events! Note that for bonding
> you only get (less than?) 60 secs to enter the PIN number on your phone so don't use a
> long one!)
>
> Now works fine for me and the tools seem pretty good (2 days, only used MM suite so
> far!)
>
> There may be dongle drivers on the mPT CD - on my Belkin CD the one to point to (update
> from disk) was called BTWUSB.INF (reads "WIDCOMM Bluetooth USB Device Installation
> Script" when opened in notepad) in the BIN folder. Note that unplugging the dongle is
> said to take you back to square one! (XP SP "bad drivers) Hint: If you can't see lots of
> "virtual" com ports in Device Manager something has probably gone wrong... (I did
> disable Serial Port in CMOS BIOS but probably not needed)
>
> Of course, the dongle and your phone may just be separated by a lot of metal.....
>
> Have fun and don't curse me! (... much)
> Pat
>
> "Ronald" <top.trans@home.nl> wrote in message
> news:crl8pa$aph$1@news6.zwoll1.ov.home.nl...
>> ==========================
>> I have the same problem with the software 2.0 and datacable.
>> Now i use the SAME software but with a bluetooth USB adapter on my desktop,
>> and now i don't have any problems at all !!!
>> ==========================
>>
>>
>> "rex mccall" <rex@wonder.net> schreef in bericht
>> news:WViDd.9948$IH5.262@fe03.lga...
>>> Make sure you have done an update to your original program. Although it
>>> should have done an autoupdate, the first time I installed my (purchased)
>>> copy, I had to do it manually. Any version of 2.** most likely won't see
>>> your newer phone
>>>
>>> Rex
>>>
>>>
>>> "Fester" <raven_wood@homeDOT.com> wrote in message
>>> news:_IudnYOd8PjQkUDcRVn-hg@comcast.com...
>>> > Have you tried to reinstall it? I had troubles like that I reinstalled
>> it
>>> 2
>>> > times before it worked
>>> > "MB" <moshing@gmail.com> wrote in message
>>> > news:8KVCd.45730$48.23317@fe1.news.blueyonder.co.uk...
>>> > > I have just bought a copy of phone tools and a data cable but am
>> having
>>> > > trouble getting the phone to connect with my PC. I have installed the
>>> only
>>> > > driver I can find which has added a motorola modem to my devices. the
>>> set
>>> > up
>>> > > program seem s to recognise my phone and puts me on the little mobile
>>> > phone
>>> > > on the desktop - the problem is that all it does then is say it is
>>> > > initilizing and says there is no phone image avalable. Please help
>>> > >
>>> > > MB
>>> > >
>>> > >
>>> >
>>> >
>>>
>>>
>>
>>
>
January 10, 2005 3:48:07 PM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

Re:Microsoft 883258 and not using XP SP2 drivers
Replying to my own post:
There seems to be a snag! The setup survives a restart but not a turn off. After a turnoff
the tray BT icon is usually red and the dongle disabled. A restart cures it but means when
you start from cold you must do a restart (effectivly starting twice!) each time . Not
very convenient.

I uninstalled the Belkin software. Unplugged the dongle. Restarted and plugged in the
dongle again. XP installed its drivers. I paired./bonded my phone using the tray icon and
then I just installed my other third party software and did not use the Belkin CD at all.
Seems OK ... so far!

Sorry if I wasted (... more) of anyone's time.

(In configuring my 3rd party software (mPT), when asked, I selected the standard modem
that XP had installed and let it do its own search for drivers - ignoring the "Other
Device" that was offered.)

Pat.