Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

v525 - MPT - "Comm Port Installation Failed"

Last response: in Brands
Share
Anonymous
February 16, 2005 12:21:26 PM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

Dear All,

I hope that someone can assist me.

When I try to change the phone (in Motorola Phone Tools) to a v525 from v500
.... I get to the part where I swap PINS then I get this "Comm Port
Installation Failed" error message.

The details of my setup are:

Phone : Motorola v525
Dongle : MSI pc2pc Bluetooth
PC: Toshiba Tecra A2 (1.5GHz) 512Mb RAM and plenty of HDD space
OS: Windows XP Professional (SP2)
MPT version: 3.18e1 12/03/2004 and it states:
Microsoft Windows XP (5.01.2600)
Service Pack 2
Pentium Mode
RAM Memory : 496 MB
Memory used: 29%
Motorola - V500 (1/1)
Initializing modem...

I connected the same phone to a different laptop, using the same dongle and
as I recall, that was a nightmare, too.

Any help appreciated.

Sean
sanderson@[no-spam]alden.co.uk (please remove [no-spam] from email to
reply)
Anonymous
February 16, 2005 12:44:42 PM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

Can you connect with a cable? I'm trying to understand if the problem is
only BT related or COM port related (or both).

From:SA
reply@group.com

> Dear All,
>
> I hope that someone can assist me.
>
> When I try to change the phone (in Motorola Phone Tools) to a v525
> from v500 ... I get to the part where I swap PINS then I get this
> "Comm Port Installation Failed" error message.
>
> The details of my setup are:
>
> Phone : Motorola v525
> Dongle : MSI pc2pc Bluetooth
> PC: Toshiba Tecra A2 (1.5GHz) 512Mb RAM and plenty of HDD space
> OS: Windows XP Professional (SP2)
> MPT version: 3.18e1 12/03/2004 and it states:
> Microsoft Windows XP (5.01.2600)
> Service Pack 2
> Pentium Mode
> RAM Memory : 496 MB
> Memory used: 29%
> Motorola - V500 (1/1)
> Initializing modem...
>
> I connected the same phone to a different laptop, using the same
> dongle and as I recall, that was a nightmare, too.
>
> Any help appreciated.
>
> Sean
> sanderson@[no-spam]alden.co.uk (please remove [no-spam] from email to
> reply)
Anonymous
March 2, 2005 5:16:22 PM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

I don't possess a cable and I am not sure if the phone can be connected with
such.

"BruceR" <brNOSPAM@hawaii.com> wrote in message
news:eCEQd.6374$Tj7.2864@twister.socal.rr.com...
> Can you connect with a cable? I'm trying to understand if the problem is
> only BT related or COM port related (or both).
>
> From:SA
> reply@group.com
>
>> Dear All,
>>
>> I hope that someone can assist me.
>>
>> When I try to change the phone (in Motorola Phone Tools) to a v525
>> from v500 ... I get to the part where I swap PINS then I get this
>> "Comm Port Installation Failed" error message.
>>
>> The details of my setup are:
>>
>> Phone : Motorola v525
>> Dongle : MSI pc2pc Bluetooth
>> PC: Toshiba Tecra A2 (1.5GHz) 512Mb RAM and plenty of HDD space
>> OS: Windows XP Professional (SP2)
>> MPT version: 3.18e1 12/03/2004 and it states:
>> Microsoft Windows XP (5.01.2600)
>> Service Pack 2
>> Pentium Mode
>> RAM Memory : 496 MB
>> Memory used: 29%
>> Motorola - V500 (1/1)
>> Initializing modem...
>>
>> I connected the same phone to a different laptop, using the same
>> dongle and as I recall, that was a nightmare, too.
>>
>> Any help appreciated.
>>
>> Sean
>> sanderson@[no-spam]alden.co.uk (please remove [no-spam] from email to
>> reply)
>
>
Related resources
Can't find your answer ? Ask !
Anonymous
March 2, 2005 10:27:29 PM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

You can get a cable on ebay for a few dollars but in the meantime read
this for more BT help:
http://brobin111.blogspot.com

From:SA
reply@group.com

> I don't possess a cable and I am not sure if the phone can be
> connected with such.
>
> "BruceR" <brNOSPAM@hawaii.com> wrote in message
> news:eCEQd.6374$Tj7.2864@twister.socal.rr.com...
>> Can you connect with a cable? I'm trying to understand if the
>> problem is only BT related or COM port related (or both).
>>
>> From:SA
>> reply@group.com
>>
>>> Dear All,
>>>
>>> I hope that someone can assist me.
>>>
>>> When I try to change the phone (in Motorola Phone Tools) to a v525
>>> from v500 ... I get to the part where I swap PINS then I get this
>>> "Comm Port Installation Failed" error message.
>>>
>>> The details of my setup are:
>>>
>>> Phone : Motorola v525
>>> Dongle : MSI pc2pc Bluetooth
>>> PC: Toshiba Tecra A2 (1.5GHz) 512Mb RAM and plenty of HDD space
>>> OS: Windows XP Professional (SP2)
>>> MPT version: 3.18e1 12/03/2004 and it states:
>>> Microsoft Windows XP (5.01.2600)
>>> Service Pack 2
>>> Pentium Mode
>>> RAM Memory : 496 MB
>>> Memory used: 29%
>>> Motorola - V500 (1/1)
>>> Initializing modem...
>>>
>>> I connected the same phone to a different laptop, using the same
>>> dongle and as I recall, that was a nightmare, too.
>>>
>>> Any help appreciated.
>>>
>>> Sean
>>> sanderson@[no-spam]alden.co.uk (please remove [no-spam] from email
>>> to reply)
Anonymous
March 4, 2005 11:46:07 AM

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

Thanks, I will try the instructions on your website.

"BruceR" <brNOSPAM@hawaii.com> wrote in message
news:BsoVd.17088$VD5.5140@twister.socal.rr.com...
> You can get a cable on ebay for a few dollars but in the meantime read
> this for more BT help:
> http://brobin111.blogspot.com
>
> From:SA
> reply@group.com
>
>> I don't possess a cable and I am not sure if the phone can be
>> connected with such.
>>
>> "BruceR" <brNOSPAM@hawaii.com> wrote in message
>> news:eCEQd.6374$Tj7.2864@twister.socal.rr.com...
>>> Can you connect with a cable? I'm trying to understand if the
>>> problem is only BT related or COM port related (or both).
>>>
>>> From:SA
>>> reply@group.com
>>>
>>>> Dear All,
>>>>
>>>> I hope that someone can assist me.
>>>>
>>>> When I try to change the phone (in Motorola Phone Tools) to a v525
>>>> from v500 ... I get to the part where I swap PINS then I get this
>>>> "Comm Port Installation Failed" error message.
>>>>
>>>> The details of my setup are:
>>>>
>>>> Phone : Motorola v525
>>>> Dongle : MSI pc2pc Bluetooth
>>>> PC: Toshiba Tecra A2 (1.5GHz) 512Mb RAM and plenty of HDD space
>>>> OS: Windows XP Professional (SP2)
>>>> MPT version: 3.18e1 12/03/2004 and it states:
>>>> Microsoft Windows XP (5.01.2600)
>>>> Service Pack 2
>>>> Pentium Mode
>>>> RAM Memory : 496 MB
>>>> Memory used: 29%
>>>> Motorola - V500 (1/1)
>>>> Initializing modem...
>>>>
>>>> I connected the same phone to a different laptop, using the same
>>>> dongle and as I recall, that was a nightmare, too.
>>>>
>>>> Any help appreciated.
>>>>
>>>> Sean
>>>> sanderson@[no-spam]alden.co.uk (please remove [no-spam] from email
>>>> to reply)
>
>
!