Bluetooth Places works, MPT does not

Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

I have a Moto v551, Ambicom USB adaptor, XP SP2.

I followed the instructions to rename the Microsoft .inf file, downloaded
the latest drivers from Ambicom, running WIDCOMM ver 3.0.1.912

In Control panel it shows the WIDCOMM driver, not Microsoft.

I am able to get into my phone through the Bluetooth Places, move pics and
tones in and out, but when I run MPT, it stays at Discovering devices, with
the clock just spinning, never finding my phone.

I have restarted both, pulled the phone battery, running out of ideas, any
help?
2 answers Last reply
More about bluetooth places works
  1. Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

    MPT is very finnicky when it comes to BT. MPT sees and pairs with the
    phone but when it tries to connect it turns on the BT in the phone but
    never connects. I've had it happen enough so that I just use the USB
    cable for MPT and then use BT when I'm moving pics or uploading Java
    games. BT runs the battery down so fast that I have to ususally plug the
    charger cable in anyway so it's no big deal.

    From:Al Phillips
    sagac1@comcast.net

    > I have a Moto v551, Ambicom USB adaptor, XP SP2.
    >
    > I followed the instructions to rename the Microsoft .inf file,
    > downloaded the latest drivers from Ambicom, running WIDCOMM ver
    > 3.0.1.912
    > In Control panel it shows the WIDCOMM driver, not Microsoft.
    >
    > I am able to get into my phone through the Bluetooth Places, move
    > pics and tones in and out, but when I run MPT, it stays at
    > Discovering devices, with the clock just spinning, never finding my
    > phone.
    > I have restarted both, pulled the phone battery, running out of
    > ideas, any help?
  2. Archived from groups: alt.cellular.motorola (More info?)

    BTW, "Al Phillips" is the name of of a big chain of dry cleaners here in
    Honolulu (as well as in CA, OR and Las Vegas!
    http://www.alphillips.com/hawaii/index.html

    From:BruceR
    brNOSPAM@hawaii.com

    > MPT is very finnicky when it comes to BT. MPT sees and pairs with the
    > phone but when it tries to connect it turns on the BT in the phone but
    > never connects. I've had it happen enough so that I just use the USB
    > cable for MPT and then use BT when I'm moving pics or uploading Java
    > games. BT runs the battery down so fast that I have to ususally plug
    > the charger cable in anyway so it's no big deal.
    >
    > From:Al Phillips
    > sagac1@comcast.net
    >
    >> I have a Moto v551, Ambicom USB adaptor, XP SP2.
    >>
    >> I followed the instructions to rename the Microsoft .inf file,
    >> downloaded the latest drivers from Ambicom, running WIDCOMM ver
    >> 3.0.1.912
    >> In Control panel it shows the WIDCOMM driver, not Microsoft.
    >>
    >> I am able to get into my phone through the Bluetooth Places, move
    >> pics and tones in and out, but when I run MPT, it stays at
    >> Discovering devices, with the clock just spinning, never finding my
    >> phone.
    >> I have restarted both, pulled the phone battery, running out of
    >> ideas, any help?
Ask a new question

Read More

Motorola Phones Bluetooth