Please help troubleshoot crysis 3 multiplayer connection

Hi Crysis 3 players

I was able to play a few days ago but recently I always get "connection to the crysis 3 server has been lost or cannot be established" after multiplayer login. It does not reach the multiplayer menu where you can join a game or do a quick match.

I tried a lot of things like disabling firewall, adding port forwarding to router, restarting base filtering engine, flushdns but still get the same error. (not sure what changed, since I was able to play before doing all this even though it was still hard to connect at that time)

When checking the crysis game log for the time that I was able to connect I get the ff:

----------------------------------------------------------
[Game Version]: RELEASE PURE CLIENT
Initializing default materials...
Initializing default materials...
[Warning] Unknown command: buyammo
[net 00:56:09.338] connection requested to: <session>-2147483391,0.0.0.0:0
============================ PrepareLevel multiplayer/c3mp_airport ============================
Initializing default materials...
Registering TPS Extensions...
Game rules class: CaptureTheFlag
[Warning] Unknown command: buyammo
Initializing default materials...
[net 01:13:20.958] connection requested to: <session>-2147483391,0.0.0.0:0
============================ PrepareLevel multiplayer/c3mp_rooftop_gardens ============================

----------------------------------------------------------


But recently, I only get:

ip:192.168.2.2
[Network Version]: RELEASE PURE CLIENT
Lobby initialization
MovieSystem initialization
Console initialization
Time initialization
Input initialization
AI initialization
Initializing Animation System
Initializing 3D Engine
Script System Initialization
Entity system initialization
LiveCreate initialization
Initializing AI System
Initializing additional systems
[GameProfiles]: Successfully activated profile 'default' for user '[my user name in here]'
username [my user name in here] signedIn 1 userIndex -1
ActivateProfile profileName default
[Game Version]: RELEASE PURE CLIENT
Initializing default materials...
------------------------------------------------------------------------------------
After that, the red error message appears.


I'm not really sure which to check so I would appreciate if anybody can help me with troubleshooting this.

Thanks!
:)
2 answers Last reply
More about please troubleshoot crysis multiplayer connection
  1. bcarb said:
    Hi Crysis 3 players

    I was able to play a few days ago but recently I always get "connection to the crysis 3 server has been lost or cannot be established" after multiplayer login. It does not reach the multiplayer menu where you can join a game or do a quick match.

    I tried a lot of things like disabling firewall, adding port forwarding to router, restarting base filtering engine, flushdns but still get the same error. (not sure what changed, since I was able to play before doing all this even though it was still hard to connect at that time)

    When checking the crysis game log for the time that I was able to connect I get the ff:

    ----------------------------------------------------------
    [Game Version]: RELEASE PURE CLIENT
    Initializing default materials...
    Initializing default materials...
    [Warning] Unknown command: buyammo
    [net 00:56:09.338] connection requested to: <session>-2147483391,0.0.0.0:0
    ============================ PrepareLevel multiplayer/c3mp_airport ============================
    Initializing default materials...
    Registering TPS Extensions...
    Game rules class: CaptureTheFlag
    [Warning] Unknown command: buyammo
    Initializing default materials...
    [net 01:13:20.958] connection requested to: <session>-2147483391,0.0.0.0:0
    ============================ PrepareLevel multiplayer/c3mp_rooftop_gardens ============================

    ----------------------------------------------------------


    But recently, I only get:

    ip:192.168.2.2
    [Network Version]: RELEASE PURE CLIENT
    Lobby initialization
    MovieSystem initialization
    Console initialization
    Time initialization
    Input initialization
    AI initialization
    Initializing Animation System
    Initializing 3D Engine
    Script System Initialization
    Entity system initialization
    LiveCreate initialization
    Initializing AI System
    Initializing additional systems
    [GameProfiles]: Successfully activated profile 'default' for user '[my user name in here]'
    username [my user name in here] signedIn 1 userIndex -1
    ActivateProfile profileName default
    [Game Version]: RELEASE PURE CLIENT
    Initializing default materials...
    ------------------------------------------------------------------------------------
    After that, the red error message appears.


    I'm not really sure which to check so I would appreciate if anybody can help me with troubleshooting this.

    Thanks!
    :)


    try other servers as this one may be having issues on its side and its nothing to do with your connection?
    Most game server can add on a password etc so you can host private games, and a lot of "professional gamers" do this, host a private game and then once a week or so host a public one.
  2. Thanks for the reply. I'm new to this, I don't know how to host a game, do you create than within crysis 3? Right now it does not reach the part where you get to select the servers (in the "join" from multiplayer menu). After trying to login, there is a green hexagon spinning then the message in red appears
Ask a new question

Read More

Firewalls Connection Multiplayer Crysis Networking