Strange bug sound/lag at random times

Hi!

I've been looking for some months about this problem and still can't find anything, so I ask the community.

Some months ago, I buyed a new computer :
- intel Q9550 quad
- DP45sg motherboard (which use IDT HD audio drivers)
- 4 gig corsair ram
- ATI HD4890

audio and video drivers are updated to lastest version.


I had no problem with XP, but when I installed Windows 7 (64bits), I started to get a wierd bug.

At random times, the computer seems to freeze for about a second then get back to normal. Everything freezes, mouse, graphic and if there's sound playing, it seems like it's repeating the same sound at incredible speed until the lag ends. Here's a mp3 to show you what kind of sound the lag makes :

Lag sound

I really don't have a clue what it can be. I've tried multiple things. I've updated audio and video drivers. I've search around forums to find similar problems. Couldn't find anything.

Anyone have a clue?

Thanks
4 answers Last reply
More about strange sound random times
  1. I've also tried older audio drivers, no change.

    I'm not even sure if it's audio related, since all the computer freezes.
  2. This is a common symptom for when a Hard-drive is broken, mostly due to a physical crash. If it's not that, it could be any number of things.. both hardware and software wise. You may want to have your rig checked by a professional.
  3. I've found the source and a fix for the problem.

    It's the dlink network card drivers that are the source of the problem. I've instead installed atheros_v9.1.0.100_v1.30.exe which are another card's drivers and the problem never came back.
  4. Hi, i got the same problem as you, and just wanted to know if you found a solution yet.. if not ill let you know when/if i find one.
Ask a new question

Read More

Windows 7