Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

MN 820 - Can Ping, Can't Browse

Tags:
  • Routers
  • Networking
Last response: in Networking
Share
June 5, 2004 3:35:49 AM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

I recently upgraded my wirless laptop from Win2000 to XP
Pro for stability reasons - now I can't get the machine to
connect completely.

- I have the latest firmware etc.
- The WEP is accepted when I run Setup
- The machine connects to the Workgroup
- I can ping external sites (google.com, cnn.com) and MSN
Messenger automatically tries to connect
- However, I am unable to browse using IE 6.0.

Any ideas what might need to be changed? Thanks!

More about : 820 ping browse

Anonymous
June 5, 2004 11:57:18 AM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

A couple things you may want to check: (1) In Internet
Explorer/Tools/Internet Options/Connections, make sure you have no dial-up
or proxy settings listed; (2) Go to Network Connections, right-click the
icon representing your LAN and select Properties. Go to the Wireless
Networks tab and select the Advanced button at the bottom. Make sure there
is a dot in the radial next to Access point (infrastructure) networks only.
--
Chris H.
Microsoft Windows MVP
Tablet Creations - http://nicecreations.us/
Associate Expert
Expert Zone - www.microsoft.com/windowsxp/expertzone


"RB" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:1883801c44ac7$5767bc20$a501280a@phx.gbl...
>I recently upgraded my wirless laptop from Win2000 to XP
> Pro for stability reasons - now I can't get the machine to
> connect completely.
>
> - I have the latest firmware etc.
> - The WEP is accepted when I run Setup
> - The machine connects to the Workgroup
> - I can ping external sites (google.com, cnn.com) and MSN
> Messenger automatically tries to connect
> - However, I am unable to browse using IE 6.0.
>
> Any ideas what might need to be changed? Thanks!
June 5, 2004 1:55:09 PM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

Thanks for the response - I think we might be getting
somewhere with #2 - when I look at the proerties for the
LAN connection, I don't see a Wireless networks tab - only
General and Advanced. Did something go wrong during setup?


>-----Original Message-----
>A couple things you may want to check: (1) In Internet
>Explorer/Tools/Internet Options/Connections, make sure
you have no dial-up
>or proxy settings listed; (2) Go to Network Connections,
right-click the
>icon representing your LAN and select Properties. Go to
the Wireless
>Networks tab and select the Advanced button at the
bottom. Make sure there
>is a dot in the radial next to Access point
(infrastructure) networks only.
>--
>Chris H.
>Microsoft Windows MVP
>Tablet Creations - http://nicecreations.us/
>Associate Expert
>Expert Zone - www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
>
>
>"RB" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote in
message
>news:1883801c44ac7$5767bc20$a501280a@phx.gbl...
>>I recently upgraded my wirless laptop from Win2000 to XP
>> Pro for stability reasons - now I can't get the machine
to
>> connect completely.
>>
>> - I have the latest firmware etc.
>> - The WEP is accepted when I run Setup
>> - The machine connects to the Workgroup
>> - I can ping external sites (google.com, cnn.com) and
MSN
>> Messenger automatically tries to connect
>> - However, I am unable to browse using IE 6.0.
>>
>> Any ideas what might need to be changed? Thanks!
>
>
>.
>
!