Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Need Ram/mobo help ASAP

Last response: in Memory
Share
September 12, 2003 1:51:23 AM

Hello, I'm new at these posts but not new to THG at all... I think this site is the most professional and well organized out of all the other hardware sites out there.
My question/dilema is this. I recently bought an Asus a7n8x-x Nforce2 ultra 400 mobo w/o IGP.
At the time I was running 256 MB PC2100 RAM because I was in the process of upgrading. I now have 3 seperate DIMMS of PC 2700 CL 2.5 with 1 GB each. I recieved these as a gift and all i know about them is what i just stated and it says "g-tek" on all the modules on each side. It has 8 banks on each side and is 184 PIN memory. It runs fine with my old memory but even with just one stick of the 1GB DDR333 memory I dont get a display but everything sounds right except I don't hear a beep at startup. Do I have to flash the BIOS or change the CMOS jumpers? Or maybe I have to just change the BIOS settings. Thank you very much for your help in advance. My email addres is mrpanther00@hotmail.com

More about : ram mobo asap

a b } Memory
September 14, 2003 1:51:25 AM

Spammers scan user forums looking for email addresses!



<font color=blue>Only a place as big as the internet could be home to a hero as big as Crashman!</font color=blue>
<font color=red>Only a place as big as the internet could be home to an ego as large as Crashman's!</font color=red>
September 14, 2003 2:54:13 AM

Raise the memory timings (CAS latency : RAS Precharge Delay : RAS to CAS Delay : Active Precharge Delay) and/or DDR Reference voltage (not too high) by increments in an effort to reach stability.

<b><font color=blue>Oh, I can shed light on that ...</font color=blue></b>
Related resources
September 14, 2003 3:37:29 AM

could be a fake address.

<font color=red>If your nose <b>RUNS</b>, and feet <b>SMELL</b>.
Then you must be born <b>UPSIDE DOWN</b>.</font color=red>
September 14, 2003 4:18:54 AM

Those stinken spammers.
September 14, 2003 5:21:05 AM

do you consider me a spammer?

<font color=red>If your nose <b>RUNS</b>, and feet <b>SMELL</b>.
Then you must be born <b>UPSIDE DOWN</b>.</font color=red>
September 14, 2003 3:00:10 PM

Why? Are you spamming?
September 14, 2003 6:15:08 PM

no that is my real address.... I don't think I have a stability problem it just wont go through the entire startup because I don't hear that initial beep. It's just a black screen.. almost like the mobo doesnt reconize it.
September 14, 2003 7:25:08 PM

Registered and/or ECC RAM is not supported by this chipset. If the said memory modules are Registered and/or ECC then they're not compatible.

<b><font color=blue>Oh, I can shed light on that ...</font color=blue></b>
!