Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Can't Get The Laptop Internet

Last response: in Networking
Share
June 25, 2004 10:57:29 PM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

Hi I just bought a MN-700 Wireless Base Station the
desktop is connected to the base station and is getting ok
internet access. I am having trouble configuring the
laptop which has a linksys wireless card in it. I was told
that the Microsoft / Linksys difference would not matter
and now I can not seem to get the linksys to configure
properly. I put in the SSID info and the WEP info in the
linksys program and it says connecting and never actually
does please someone help :( 

More about : laptop internet

Anonymous
a b D Laptop
June 26, 2004 12:45:16 AM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

Now it has connected to the router and says good
connection but I don't get any internet through the
laptop :(  I can move closer to the router and get
excellent connection but for some reason no internet. I
uninstalled firewalls and everything someones please help.

>-----Original Message-----
>Hi I just bought a MN-700 Wireless Base Station the
>desktop is connected to the base station and is getting
ok
>internet access. I am having trouble configuring the
>laptop which has a linksys wireless card in it. I was
told
>that the Microsoft / Linksys difference would not matter
>and now I can not seem to get the linksys to configure
>properly. I put in the SSID info and the WEP info in the
>linksys program and it says connecting and never actually
>does please someone help :( 
>.
>
June 26, 2004 11:26:15 AM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

Which OS is the laptop running?

anonymous@discussions.microsoft.com wrote:

> Now it has connected to the router and says good
> connection but I don't get any internet through the
> laptop :(  I can move closer to the router and get
> excellent connection but for some reason no internet. I
> uninstalled firewalls and everything someones please help.
>
>
>>-----Original Message-----
>>Hi I just bought a MN-700 Wireless Base Station the
>>desktop is connected to the base station and is getting
>
> ok
>
>>internet access. I am having trouble configuring the
>>laptop which has a linksys wireless card in it. I was
>
> told
>
>>that the Microsoft / Linksys difference would not matter
>>and now I can not seem to get the linksys to configure
>>properly. I put in the SSID info and the WEP info in the
>>linksys program and it says connecting and never actually
>>does please someone help :( 
>>.
>>
Related resources
Anonymous
a b D Laptop
June 26, 2004 8:20:57 PM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

Can you ping the router? Run command prompt and enter
ping 192.168.2.1 This will let you check that the problem
is between the laptop and router, and not in the router
configuration to get to the Internet.

Usually, it helps disabling WEP in the router and laptop,
setting up everything, and once working adding WEP.

Also, make sure router and laptop wireless are using the
same channel and same key length!

>-----Original Message-----
>Now it has connected to the router and says good
>connection but I don't get any internet through the
>laptop :(  I can move closer to the router and get
>excellent connection but for some reason no internet. I
>uninstalled firewalls and everything someones please
help.
>
>>-----Original Message-----
>>Hi I just bought a MN-700 Wireless Base Station the
>>desktop is connected to the base station and is getting
>ok
>>internet access. I am having trouble configuring the
>>laptop which has a linksys wireless card in it. I was
>told
>>that the Microsoft / Linksys difference would not
matter
>>and now I can not seem to get the linksys to configure
>>properly. I put in the SSID info and the WEP info in
the
>>linksys program and it says connecting and never
actually
>>does please someone help :( 
>>.
>>
>.
>
Anonymous
a b D Laptop
June 27, 2004 12:19:11 PM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

i'm having a similar problem... i'm using a MZ-700
wirelessbase station... my laptop can pickup the SSID
name... recieves an "Excellent" signal strength... but i
cant connect to the internet at all...

also... i dont have another laptop to determine if the
problem is at my router or laptop...

i'm not sure about this part... but i when look at
Start>Control Panel>Network Connections>Wireless Network
Connections... under the suppose tab... are the "Address
Type, IP Address, Subnet Mask, Default Gateway" suppose
to be "<Unavailable>"...?

i'm currently using a Broadcom 54g MaxPerformance 802.11g
network adapter running on WinXP... Pleaes Help... =\

>-----Original Message-----
>Which OS is the laptop running?
>
>anonymous@discussions.microsoft.com wrote:
>
>> Now it has connected to the router and says good
>> connection but I don't get any internet through the
>> laptop :(  I can move closer to the router and get
>> excellent connection but for some reason no internet.
I
>> uninstalled firewalls and everything someones please
help.
>>
>>
>>>-----Original Message-----
>>>Hi I just bought a MN-700 Wireless Base Station the
>>>desktop is connected to the base station and is
getting
>>
>> ok
>>
>>>internet access. I am having trouble configuring the
>>>laptop which has a linksys wireless card in it. I was
>>
>> told
>>
>>>that the Microsoft / Linksys difference would not
matter
>>>and now I can not seem to get the linksys to configure
>>>properly. I put in the SSID info and the WEP info in
the
>>>linksys program and it says connecting and never
actually
>>>does please someone help :( 
>>>.
>>>
>
>.
>
!