Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

AMD FX-8150 Windows7 wont load

Tags:
Last response: in Windows 7
Share
September 3, 2012 3:46:40 AM

Windows 7 started freezing after 1 month of use. It locks up in the "Loading Windows" screen during the animation. I have tried using Windows repair upon boot but it locks up also. Sometimes i get a 2-Beep sound coming from my CPU which should signify a CMOS Setting Error. I have tried booting in safe mood which still locks up. Attempted last known good configurations. Also i have removed the battery from the CPU and reentered BIOS and tried "Fail Safe Configuration" as well as "Optimal Configuration". I switched HDDs. Attempted to boot CD-ROM first and reinstall windows but that failed to load also. All attempts i made have no impact. Does anyone have any ideas on how to get my PC to boot?

Below is my current set-up:
x Case CoolerMaster HAF 922 Gaming Case - Black
x Processor AMD FX-8150 CPU (8x 3.60GHz/8MB L2 Cache)
x iBUYPOWER PowerDrive PowerDrive Level 1 - Up to 10% Overclocking
x Processor Cooling Liquid CPU Cooling System [AMD] - ARC Dual Silent High Performance Fan Upgrade (Push-Pull Airflow)
x Memory 16 GB [4 GB X4] DDR3-1600 Memory Module - Corsair or Major Brand
x Video Card AMD Radeon HD 7770 - 1GB - Single Card
x Video Card Brand Major Brand Powered by AMD or NVIDIA
x Motherboard Gigabyte GA-970A-D3 -- AMD 970
x Motherboard USB / SATA Interface Motherboard default USB / SATA Interface
x Power Supply 600 Watt - Standard
x Primary Hard Drive 1 TB HARD DRIVE -- 32M Cache, 7200 RPM, 6.0Gb/s - Single Drive
x Optical Drive [12X Blu-Ray] LG BLU-RAY Reader, DVD±R/±RW Burner Combo Drive - Black
x Flash Media Reader / Writer 12-In-1 Internal Flash Media Card Reader/Writer - Black
x Meter Display NZXT Sentry 2 Touch Screen Fan Controller & Temperature Display
x Sound Card 3D Premium Surround Sound Onboard
x Network Card Killer 2100 Gaming Network Card
x Operating System Microsoft Windows 7 Home Premium + Office Starter 2010 (Includes basic versions of Word and Excel) - 64-Bit
September 3, 2012 4:00:04 AM

Try your troubleshooting and reinstall with the Flash Media Reader disconnected from the motherboard.
m
0
l
!