Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Hardware Found...Sony DRU-800A...when booting..then CD-ROM

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
July 13, 2005 4:31:06 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Having installed a Sony DRU-800A DVD RW drive, Windows ( XP Pro ) , when
booting up says " New hardware found, trying to install ". The drive shows on
device manager as "Sony dvd-rw 800a" for approx 10 seconds and then changes
to CD-Rom, the install wizard says error unable to install device, file not
specified but
I am able to see the drive in "my computer",( as CD ROM) and I can read and
burn to disc's.
According to Sony this drive doesn't need a driver with XP.
I have stopped all startup programs and services but still occurs.
Uninstalled and installed loads of times but makes no difference..help
Anonymous
July 13, 2005 7:42:52 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

What interface does it use ?, PATA or SATA. Is the device on an
IDE channel (Primary/Secondary) that has another device on the
same cable ? I know this sounds funny, but does the drive have any
disk loaded in it's tray & spinning ? If ATAPI/IDE is the controller
in Device Manager set for Auto Detect on it's Master/Slave Device
type field (Advanced Option).
Sorry for the litany of questions, but enumerating a Optical device
should be pretty simple.

"Reedy" <Reedy@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:CC72546B-7469-4350-8F1B-E5614A5D9D26@microsoft.com...
> Having installed a Sony DRU-800A DVD RW drive, Windows ( XP Pro ) , when
> booting up says " New hardware found, trying to install ". The drive shows
> on
> device manager as "Sony dvd-rw 800a" for approx 10 seconds and then
> changes
> to CD-Rom, the install wizard says error unable to install device, file
> not
> specified but
> I am able to see the drive in "my computer",( as CD ROM) and I can read
> and
> burn to disc's.
> According to Sony this drive doesn't need a driver with XP.
> I have stopped all startup programs and services but still occurs.
> Uninstalled and installed loads of times but makes no difference..help
!