Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Slow boot

Tags:
  • Font
  • Slow Startup
  • Windows 2000
  • Windows
Last response: in Windows 2000/NT
Share
July 22, 2002 10:28:11 PM

windows 2000 ads server seems to take 5-10 mins. to boot up? What is it looking for? thanks

:cool: <font color=blue> I know nothing that is why i am here at THG!</font color=blue>

More about : slow boot

July 23, 2002 12:09:05 PM

It stops on "Preparing networking connections". takes about 6 mins. to get to the log on screen after that.

:cool: <font color=blue> I know nothing that is why i am here at THG!</font color=blue>
Related resources
July 24, 2002 2:37:08 PM

well, I would check out all your network settings then

remove anythings thats not needed,
manualy set your ip if you can

also, think on that webpage i posted early there is also a setting where your homepage gets synchronized on start up
which you can disable which helps in boot time as well

if you still have problems please provide the following
network connection?
you got broadband? are you connected directly to cable or are you on a home netework with alot of other systems on it

your system only have one network card?
have you checked IRQ conflicts with the network card?

what networking protocalls are you running?
tcip
vpn
???
July 25, 2002 10:30:11 PM

i have static ip, only running tcp/ip, no broadband at this time, local lan at home, running 10/100 auto 5 port switch, with 3 other computers running at home on same lan. system has one NIC in it. I will have to check on the IRQ Confict for you. will get back with more details. no vpn at all. I will have more system specs for you later.

:cool: <font color=blue> I know nothing that is why i am here at THG!</font color=blue>
July 26, 2002 4:46:11 AM

ok, one thing I would look at is your settings for your network, could have a mapped network drive set to establish connection on system startup which if its having problems
July 26, 2002 3:14:40 PM

Good point i will check that and let you know what i find out.

:cool: <font color=blue> I know nothing that is why i am here at THG!</font color=blue>
July 26, 2002 7:42:51 PM

Ummm another thing i can check and FYI for anybody else.

Microsoft Knowledge Base Article - Q285825
Newly Promoted Domain Controller Is Slow to Start, Hangs at Network Connections Screen
I will let you know if this will fix my problem.

:cool: <font color=blue> I know nothing that is why i am here at THG!</font color=blue>
July 29, 2002 3:26:22 PM

ok i found out what the problem was - my server was looking for a dns server that no longer was on my network. Pointed it to working dns server on my network and that solved the problem. Thank you for your help.

:cool: <font color=blue> I know nothing that is why i am here at THG!</font color=blue>
!