Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Empire Earth Expansion

Last response: in Video Games
Share
Anonymous
May 20, 2004 11:34:32 AM

Archived from groups: microsoft.public.games.discussion (More info?)

The problem: after playing the expansion for a while, approximately 2 weeks,
all of a sudden I don't get further then a black screen, e.g the intro
movies don't start and I get back to the desktop.
Tried re-installing, emptying temp folders, there are no patches available.
My system: Windows XP with 32 MB onboard Video. As I said, it was running
before without problems.

Help will be appreciated.

More about : empire earth expansion

Anonymous
May 20, 2004 11:03:10 PM

Archived from groups: microsoft.public.games.discussion (More info?)

Sorry, should have included the DxDiag results with the query. Admittedly
the system is not the best for game playing, but that is not the point, the
game ran before! I am thinking of replacing my video card as it is not
supported by a number of games (RoN for instance), any suggestions?

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 5/20/2004, 17:58:35
Machine name: KOLOSSUS
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 1
(2600.xpsp2.030422-1633)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Compaq Presario 061
System Model: DK248A-ACJ S4130IN IN210
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon(tm) XP 2000+, MMX, 3DNow, ~1.7GHz
Memory: 224MB RAM
Page File: 143MB used, 403MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0 (4.09.0000.0900)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.0000.0900 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
DirectX Files Tab: No problems found.
Display Tab 1: No problems found. DirectDraw test results: All tests were
successful. Direct3D 7 test results: All tests were successful. Direct3D 8
test results: All tests were successful. Direct3D 9 test results: All
tests were successful.
Sound Tab 1: DirectSound test results: All tests were successful.
Music Tab: DirectMusic test results: All tests were successful.
Input Tab: No problems found.
Network Tab: No problems found. DirectPlay test results: All tests were
successful.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (n/a)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (n/a)
DirectMusic: 0/5 (n/a)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: S3 Graphics ProSavageDDR
Manufacturer: S3 Graphics Co., Ltd.
Chip type: S3 ProSavage DDR
DAC type: S3 SDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_5333&DEV_8D04&SUBSYS_90121509&REV_00
Display Memory: 32.0 MB
Current Mode: 1024 x 768 (16 bit) (60Hz)
Monitor: COMPAQ 7500 Color Monitor
Monitor Max Res: 1280,1024
Driver Name: s3gnb.dll
Driver Version: 6.14.0010.0025 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 3/2/2004 14:02:26, 402048 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: n/a
VDD: n/a
Mini VDD: s3gnbm.sys
Mini VDD Date: 3/2/2004 14:02:30, 167040 bytes
Device Identifier: {D7B75DD3-CE44-11CF-A076-18B0A1C2CB35}
Vendor ID: 0x5333
Device ID: 0x8D04
SubSys ID: 0x90121509
Revision ID: 0x0000
Revision ID: 0x0000
Video Accel: ModeMPEG2_C ModeMPEG2_A ModeMPEG2_D
Deinterlace Caps: n/a
Registry: OK
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled
DDraw Test Result: All tests were successful.
D3D7 Test Result: All tests were successful.
D3D8 Test Result: All tests were successful.
D3D9 Test Result: All tests were successful.

-------------
Sound Devices
-------------
Description: Vinyl AC'97 Audio (WAVE)
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
Hardware ID: PCI\VEN_1106&DEV_3059&SUBSYS_90121509&REV_50
Manufacturer ID: 1
Product ID: 100
Type: WDM
Driver Name: viaudios.sys
Driver Version: 6.14.0001.4020 (English)
Driver Attributes: Final Retail
WHQL Logo'd: Yes
Date and Size: 3/17/2004 15:22:58, 117248 bytes
Other Files:
Driver Provider: VIA Technologies, Inc.
HW Accel Level: Full
Cap Flags: 0xF5F
Min/Max Sample Rate: 8000, 48000
Static/Strm HW Mix Bufs: 1, 0
Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No
Registry: OK
Sound Test Result: All tests were successful.

---------------------
Sound Capture Devices
---------------------
Description: Vinyl AC'97 Audio (WAVE)
Default Sound Capture: Yes
Default Voice Capture: Yes
Driver Name: viaudios.sys
Driver Version: 6.14.0001.4020 (English)
Driver Attributes: Final Retail
Date and Size: 3/17/2004 15:22:58, 117248 bytes
Cap Flags: 0x41
Format Flags: 0xFFF

-----------
DirectMusic
-----------
DLS Path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\drivers\GM.DLS
DLS Version: 1.00.0016.0002
Acceleration: n/a
Ports: Microsoft Synthesizer, Software (Not Kernel Mode), Output, DLS,
Internal, Default Port
Vinyl AC'97 Audio (WAVE), Software (Kernel Mode), Output, DLS,
Internal
Microsoft MIDI Mapper [Emulated], Hardware (Not Kernel Mode),
Output, No DLS, Internal
Microsoft GS Wavetable SW Synth [Emulated], Hardware (Not Kernel
Mode), Output, No DLS, Internal
Registry: OK
Test Result: All tests were successful.
Anonymous
May 22, 2004 1:51:50 PM

Archived from groups: microsoft.public.games.discussion (More info?)

Seems I managed to fix it: uninstalled BOTH empire earth versions and rran
regcleaner to remove the lobby registry. Re-installed both again, restarting
the computer everytime. Seems to be working fine again. I will not install
the patches for the original game as I think they might have messed it up.
anyhow, I won't be playing it as I got the expansion and I believe you don't
need the patches for it.
!