Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

windows installer

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
August 13, 2005 11:10:01 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Everytime I try to install Word 2000 on my new Dell with Windows Home XP, I
get a message that "Windows Installer service could not be accessed. You may
be running in safe mode or Windows Installer may not be correctly installed.
Contact your support personnel for assitance." I know I'm not running in
safe mode, and microsoft responded with an email telling me to re-register
the windows installer "at my own risk"! Help!!! Thanks!!!

More about : windows installer

Anonymous
August 13, 2005 4:10:03 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

"little lost sally" wrote:

> Everytime I try to install Word 2000 on my new Dell with Windows Home XP, I
> get a message that "Windows Installer service could not be accessed. You may
> be running in safe mode or Windows Installer may not be correctly installed.
> Contact your support personnel for assitance." I know I'm not running in
> safe mode, and microsoft responded with an email telling me to re-register
> the windows installer "at my own risk"! Help!!! Thanks!!!
Anonymous
August 13, 2005 4:16:01 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Dumb me! I scrolled through previous posts and found some information to
follow. However, I still can't get access to Windows Installer. When I
checked services.msc, the path is
C:\DOCUME!1\ROBAND~\LOCALS~!\Temp|lxPOO1.Tm\msiExec.ex. When I tried to
start the Windows Installer, I get "error 3:the system can't find the path
specified." Now I'm more confused - help! Thank you.

"little lost sally" wrote:

> Everytime I try to install Word 2000 on my new Dell with Windows Home XP, I
> get a message that "Windows Installer service could not be accessed. You may
> be running in safe mode or Windows Installer may not be correctly installed.
> Contact your support personnel for assitance." I know I'm not running in
> safe mode, and microsoft responded with an email telling me to re-register
> the windows installer "at my own risk"! Help!!! Thanks!!!
Related resources
Anonymous
August 14, 2005 12:36:18 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Looks like Aussi, you and me are having the same hair pullin... uh
wait, I'm practically bald so that isn't the right expression to use!
:oops: 

Gets frustrating, doesn't it?

I sure hope someone here can solve our problem!

Charlie
Anonymous
August 14, 2005 12:36:19 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Well, Charlie, misery loves company, huh? I ran the edit on line 94 (kelly's
korner), but still can't access Windows Installer. When I run services.msc,
now the path comes up as C:\WINNT\system32\misexec /V. When I go to
HKEY-LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentcontrolSet\Services|MSISERVER, the same
location is listed under Image Path.
I'm at a loss. The message tells me to contact my sypport personnel for
assistance, but I haven't been able to find any support. I live in an
isolated area with no computer geeks hawking their services.


"cgriggs" wrote:

> Looks like Aussi, you and me are having the same hair pullin... uh
> wait, I'm practically bald so that isn't the right expression to use!
> :oops: 
>
> Gets frustrating, doesn't it?
>
> I sure hope someone here can solve our problem!
>
> Charlie
>
>
August 14, 2005 12:36:20 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Hi, l'll sally, I had that problem once and was told on this panel to
reinstall service pack 2 which includes the windows installer. It worked for
me.
Gerry


"little lost sally" <littlelostsally@discussions.microsoft.com> wrote in
message news:70BE3C2F-0FCE-4A6C-99AE-6BDBE27E2FCD@microsoft.com...
> Well, Charlie, misery loves company, huh? I ran the edit on line 94
> (kelly's
> korner), but still can't access Windows Installer. When I run
> services.msc,
> now the path comes up as C:\WINNT\system32\misexec /V. When I go to
> HKEY-LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentcontrolSet\Services|MSISERVER, the same
> location is listed under Image Path.
> I'm at a loss. The message tells me to contact my sypport personnel for
> assistance, but I haven't been able to find any support. I live in an
> isolated area with no computer geeks hawking their services.
>
>
> "cgriggs" wrote:
>
>> Looks like Aussi, you and me are having the same hair pullin... uh
>> wait, I'm practically bald so that isn't the right expression to use!
>> :oops: 
>>
>> Gets frustrating, doesn't it?
>>
>> I sure hope someone here can solve our problem!
>>
>> Charlie
>>
>>
August 14, 2005 5:29:40 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Hi Sally,

Did you run the WINNT part on line 94? If so, had you also read:

Windows Installer Issues (Line 348) Right hand side
http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm

Lastly, is the account you are trying to install on have admin privileges?
--

All the Best,
Kelly (MS-MVP)

Troubleshooting Windows XP
http://www.kellys-korner-xp.com



"little lost sally" <littlelostsally@discussions.microsoft.com> wrote in
message news:70BE3C2F-0FCE-4A6C-99AE-6BDBE27E2FCD@microsoft.com...
> Well, Charlie, misery loves company, huh? I ran the edit on line 94
> (kelly's
> korner), but still can't access Windows Installer. When I run
> services.msc,
> now the path comes up as C:\WINNT\system32\misexec /V. When I go to
> HKEY-LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentcontrolSet\Services|MSISERVER, the same
> location is listed under Image Path.
> I'm at a loss. The message tells me to contact my sypport personnel for
> assistance, but I haven't been able to find any support. I live in an
> isolated area with no computer geeks hawking their services.
>
>
> "cgriggs" wrote:
>
>> Looks like Aussi, you and me are having the same hair pullin... uh
>> wait, I'm practically bald so that isn't the right expression to use!
>> :oops: 
>>
>> Gets frustrating, doesn't it?
>>
>> I sure hope someone here can solve our problem!
>>
>> Charlie
>>
>>
Anonymous
August 14, 2005 11:01:03 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Thanks for the suggestions. I finally solved the problem last night. The
correct image path was C:\WINDOWS\system32|msiexec.exe /V. When I first
looked into this problem, the path was set at
C:\DOCUME~1\ROBAND~\LOCALS~1\Temp\lxPOO1.Tm\msiExec.ex.
Thanks again.


"Kelly" wrote:

> Hi Sally,
>
> Did you run the WINNT part on line 94? If so, had you also read:
>
> Windows Installer Issues (Line 348) Right hand side
> http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm
>
> Lastly, is the account you are trying to install on have admin privileges?
> --
>
> All the Best,
> Kelly (MS-MVP)
>
> Troubleshooting Windows XP
> http://www.kellys-korner-xp.com
>
>
>
> "little lost sally" <littlelostsally@discussions.microsoft.com> wrote in
> message news:70BE3C2F-0FCE-4A6C-99AE-6BDBE27E2FCD@microsoft.com...
> > Well, Charlie, misery loves company, huh? I ran the edit on line 94
> > (kelly's
> > korner), but still can't access Windows Installer. When I run
> > services.msc,
> > now the path comes up as C:\WINNT\system32\misexec /V. When I go to
> > HKEY-LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentcontrolSet\Services|MSISERVER, the same
> > location is listed under Image Path.
> > I'm at a loss. The message tells me to contact my sypport personnel for
> > assistance, but I haven't been able to find any support. I live in an
> > isolated area with no computer geeks hawking their services.
> >
> >
> > "cgriggs" wrote:
> >
> >> Looks like Aussi, you and me are having the same hair pullin... uh
> >> wait, I'm practically bald so that isn't the right expression to use!
> >> :oops: 
> >>
> >> Gets frustrating, doesn't it?
> >>
> >> I sure hope someone here can solve our problem!
> >>
> >> Charlie
> >>
> >>
>
>
>
August 15, 2005 5:17:54 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Great, glad to hear it and you are most welcome. :o )

--

All the Best,
Kelly (MS-MVP)

Troubleshooting Windows XP
http://www.kellys-korner-xp.com



"little lost sally" <littlelostsally@discussions.microsoft.com> wrote in
message news:ED4811E2-E977-44C1-B284-3351E00A235B@microsoft.com...
> Thanks for the suggestions. I finally solved the problem last night. The
> correct image path was C:\WINDOWS\system32|msiexec.exe /V. When I first
> looked into this problem, the path was set at
> C:\DOCUME~1\ROBAND~\LOCALS~1\Temp\lxPOO1.Tm\msiExec.ex.
> Thanks again.
>
>
> "Kelly" wrote:
>
>> Hi Sally,
>>
>> Did you run the WINNT part on line 94? If so, had you also read:
>>
>> Windows Installer Issues (Line 348) Right hand side
>> http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm
>>
>> Lastly, is the account you are trying to install on have admin
>> privileges?
>> --
>>
>> All the Best,
>> Kelly (MS-MVP)
>>
>> Troubleshooting Windows XP
>> http://www.kellys-korner-xp.com
>>
>>
>>
>> "little lost sally" <littlelostsally@discussions.microsoft.com> wrote in
>> message news:70BE3C2F-0FCE-4A6C-99AE-6BDBE27E2FCD@microsoft.com...
>> > Well, Charlie, misery loves company, huh? I ran the edit on line 94
>> > (kelly's
>> > korner), but still can't access Windows Installer. When I run
>> > services.msc,
>> > now the path comes up as C:\WINNT\system32\misexec /V. When I go to
>> > HKEY-LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentcontrolSet\Services|MSISERVER, the
>> > same
>> > location is listed under Image Path.
>> > I'm at a loss. The message tells me to contact my sypport personnel
>> > for
>> > assistance, but I haven't been able to find any support. I live in an
>> > isolated area with no computer geeks hawking their services.
>> >
>> >
>> > "cgriggs" wrote:
>> >
>> >> Looks like Aussi, you and me are having the same hair pullin... uh
>> >> wait, I'm practically bald so that isn't the right expression to use!
>> >> :oops: 
>> >>
>> >> Gets frustrating, doesn't it?
>> >>
>> >> I sure hope someone here can solve our problem!
>> >>
>> >> Charlie
>> >>
>> >>
>>
>>
>>
!