Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Device assigned as #xx when no other device installed.

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
August 27, 2005 4:42:01 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

This has happened several times and I don't know how to correct it, if anyone
has a suggestion please let me know.

When I uninstall. unplug and remove drivers, for a USB device (web cam) and
then reinstall it later Windows says it #2 or #3 or #4 but there is no other
device. Why does it name it that way and how can I make it install as just
that device.

This has also happened when I installed a replacement NIC card.

I hope someone understands what I am trying to explain.

Thanks
Anonymous
August 27, 2005 7:49:06 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

It happens because Windows remembers all devices that have been
installed. Unfortunately, certain devices cause enumeration again and
you get incremental instances. USB does this sometimes because the
device is plugged into a different Hub/Port.
You can unplug the device, Open Device Manager, Click View, tic
the option "Show Hidden Devices". Expand the category in question,
like Imaging Devices - Uninstall all of the same device and then plug
the device back in (Try to use the same port/socket).

"bsdaiwa" <bsdaiwa@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:3FDDF62C-569B-4288-83A2-4425DA73417C@microsoft.com...
> This has happened several times and I don't know how to correct it, if
> anyone
> has a suggestion please let me know.
>
> When I uninstall. unplug and remove drivers, for a USB device (web cam)
> and
> then reinstall it later Windows says it #2 or #3 or #4 but there is no
> other
> device. Why does it name it that way and how can I make it install as just
> that device.
>
> This has also happened when I installed a replacement NIC card.
>
> I hope someone understands what I am trying to explain.
>
> Thanks
Related resources
!