Event Log Error ATAPI

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

When I looked at my event logs I am receiving this error a few times a day. I
am not sure what I was doing. Is this information good enough or do you need
more?

Event Type: Error
Event Source: atapi
Event Category: None
Event ID: 9
Date: 09/09/2005
Time: 1:05:41 PM
User: N/A
Computer: RAS622
Description:
The device, \Device\Ide\IdePort1, did not respond within the timeout period.

For more information, see Help and Support Center at
http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 0f 00 50 00 01 00 a4 00 ..P...¤.
0008: 00 00 00 00 09 00 04 c0 .......À
0010: 00 01 00 00 00 00 00 00 ........
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0030: 00 00 00 00 07 00 00 00 ........
0038: 40 00 00 0e 00 00 00 00 @.......
0040: 00 00 06 12 08 01 00 00 ........
0048: 00 00 00 00 01 00 00 00 ........
0050: 00 00 00 00 10 38 60 82 .....8`‚
0058: 00 00 00 00 18 72 49 82 .....rI‚
0060: 01 00 00 00 00 00 00 00 ........
0068: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0070: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........


Any idea what my problem is?

Thanks,
Rick
2 answers Last reply
More about event error atapi
  1. Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

    Sounds like a reference to your CD-ROM
    Windows logs everything from a fart to a crash ... don't read too much into
    these logs UNLESS something's not working.

    "rick s" <ricks@discussions.microsoft.com> wrote in message
    news:B99993DA-49C8-40F9-8DEF-71EEA20B5D52@microsoft.com...
    > When I looked at my event logs I am receiving this error a few times a
    > day. I
    > am not sure what I was doing. Is this information good enough or do you
    > need
    > more?
    >
    > Event Type: Error
    > Event Source: atapi
    > Event Category: None
    > Event ID: 9
    > Date: 09/09/2005
    > Time: 1:05:41 PM
    > User: N/A
    > Computer: RAS622
    > Description:
    > The device, \Device\Ide\IdePort1, did not respond within the timeout
    > period.
    >
    > For more information, see Help and Support Center at
    > http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    > Data:
    > 0000: 0f 00 50 00 01 00 a4 00 ..P...¤.
    > 0008: 00 00 00 00 09 00 04 c0 .......À
    > 0010: 00 01 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0030: 00 00 00 00 07 00 00 00 ........
    > 0038: 40 00 00 0e 00 00 00 00 @.......
    > 0040: 00 00 06 12 08 01 00 00 ........
    > 0048: 00 00 00 00 01 00 00 00 ........
    > 0050: 00 00 00 00 10 38 60 82 .....8`‚
    > 0058: 00 00 00 00 18 72 49 82 .....rI‚
    > 0060: 01 00 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0068: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0070: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    >
    >
    > Any idea what my problem is?
    >
    > Thanks,
    > Rick
  2. Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

    [[Explanation
    The attempt to read or write data timed out.

    User Action
    If there is a disc in the CD-ROM drive, it might need replacing or cleaning.

    ID: 9
    Source: atapi ]]
    http://www.microsoft.com/technet/support/ee/result.aspx?EvtSrc=atapi&EvtID=9&ProdName=Windows+Operating+System&LCID=1033&ProdVer=5.2

    How to troubleshoot Event ID 9, Event ID 11, and Event ID 15 error messages
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;154690

    --
    Hope this helps. Let us know.

    Wes
    MS-MVP Windows Shell/User

    In news:B99993DA-49C8-40F9-8DEF-71EEA20B5D52@microsoft.com,
    rick s <ricks@discussions.microsoft.com> hunted and pecked:
    > When I looked at my event logs I am receiving this error a few times a
    > day. I am not sure what I was doing. Is this information good enough or
    > do you need more?
    >
    > Event Type: Error
    > Event Source: atapi
    > Event Category: None
    > Event ID: 9
    > Date: 09/09/2005
    > Time: 1:05:41 PM
    > User: N/A
    > Computer: RAS622
    > Description:
    > The device, \Device\Ide\IdePort1, did not respond within the timeout
    > period.
    >
    > For more information, see Help and Support Center at
    > http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    > Data:
    > 0000: 0f 00 50 00 01 00 a4 00 ..P...¤.
    > 0008: 00 00 00 00 09 00 04 c0 .......À
    > 0010: 00 01 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0030: 00 00 00 00 07 00 00 00 ........
    > 0038: 40 00 00 0e 00 00 00 00 @.......
    > 0040: 00 00 06 12 08 01 00 00 ........
    > 0048: 00 00 00 00 01 00 00 00 ........
    > 0050: 00 00 00 00 10 38 60 82 .....8`‚
    > 0058: 00 00 00 00 18 72 49 82 .....rI‚
    > 0060: 01 00 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0068: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    > 0070: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    >
    >
    > Any idea what my problem is?
    >
    > Thanks,
    > Rick
Ask a new question

Read More

Windows XP