Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

Sound not working? Brand new asus g60vx?

Last response: in Laptop Tech Support
Share
May 6, 2010 1:42:11 AM

hi,
So I just bought a asus g60vx and the sound says its working and shows it working but i still dont hear anything... i tried using earphones but those did not work either. i tried watching a movie and music (internet sound doesnt work) either.... but when i started the laptop i heard the start up sound. it is not onmute ive checked. I have no idea whats wrong... I have Advanced HD 4.0 surround sound on my laptop, maybe its the sound driver?

Thanks for your time =)
June 1, 2010 5:55:20 AM

I have the exact same issue . . . there is no sound coming from the speaker set.

The sound you hear at startup is coming from the internal speaker (the poor little thing designed for post beeps and the like) as it's happening before windows loads and (supposedly) activates the sound drivers that control the stereo and sub speakers. Therefore, the startup sound is no indication as to whether our actual sound hardware is functional.

Have you contacted tech support yet? I've heard quite a bit of grumbling about ASUS tech support, but I've no first-hand experience yet. I intend to call them in the morning to see if they have a solution--otherwise, this brick is going back to newegg.
Score
0
June 1, 2010 4:26:19 PM

Here the same. I doesn't hear any Sound from the Speakers but headphone is working.
The dxdiag tools says for the Speaker:
  1. -------------
  2. Sound Devices
  3. -------------
  4. Description: Lautsprecher (Realtek High Definition Audio)
  5. Default Sound Playback: Yes
  6. Default Voice Playback: Yes
  7. Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0663&SUBSYS_104319A3&REV_1000
  8. Manufacturer ID: 1
  9. Product ID: 100
  10. Type: WDM
  11. Driver Name: RTKVHD64.sys
  12. Driver Version: 6.00.0001.5928 (English)
  13. Driver Attributes: Final Retail
  14. WHQL Logo'd: n/a
  15. Date and Size: 8/31/2009 18:19:38, 1992352 bytes
  16. Other Files:
  17. Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp.
  18. HW Accel Level: Basic
  19. Cap Flags: 0x0
  20. Min/Max Sample Rate: 0, 0
  21. Static/Strm HW Mix Bufs: 0, 0
  22. Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
  23. HW Memory: 0
  24. Voice Management: No
  25. EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
  26. I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
  27. Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No


I have compared this with my other Notebook and my Desktop PC and both show me values for
* Cap Flags: 0xF1F
* Min/Max Sample Rate: 100, 200000
* Static/Strm HW Mix Bufs: 1, 0

So probably the Hardware or Drivers not working?
I also asked the Asus Support. Waiting for Answer until now...
Score
0
Related resources
June 1, 2010 11:58:08 PM

This sounds to me like an issue on another Asus computer. For some reason, there were two audio drivers installed. That may be the case here. If so, uninstall one of the drivers and you should get sound.
Score
0
June 2, 2010 7:17:02 AM

There is only one audio driver installed. I also reinstalled win7 an here nothing but thank you for the tip ;-)...Still waiting for a response from Asus Suppport...
Score
0
Anonymous
a b D Laptop
July 4, 2010 2:17:10 AM

I have the same issue and i got the answer, it is a hardware failure. When you tried to take off your headphones on your laptop for some reason the computer still thinks that your headphones are still connected which results to the no sound issue on the speaker. the only way to fix this if for asus to take it and fix it.. sadly...
Score
0
July 4, 2010 8:12:42 AM

It is the headphone jack, I think...really sadly...
Score
0
August 23, 2010 3:26:27 PM

This is actually a driver issue. For some reason the G60VX comes with Creative HD sound driver installed in addition to the Realtek sound driver. Uninstall the Creative HD sound driver and everything will work perfectly.

Had my g60vx for several months now, and still loving the laptop for the price of admission.
Score
0
August 23, 2010 4:58:34 PM

How do you uninstall the creative HD sound driver...haven't been able to locate it.
Score
0
March 30, 2011 1:29:24 AM

So has anyone found a solution to this? My computer's sound is still not working. Should I try installing a sound driver?
Score
0
August 18, 2011 6:18:19 AM

jeremiah reese said:
So has anyone found a solution to this? My computer's sound is still not working. Should I try installing a sound driver?

try going to "sound" in the control panel, and under the "playback" tab, select "speakers", then click "set default" button at bottom right of window. the default might have been set to "hdmi", which will only allow sound to come out of an hdmi cable. i created a desktop shortcut so i can change out the sound default easily for when i want to run audio and video through my tv and stereo. good luck.
Score
0
August 18, 2011 6:24:33 AM

OldNav said:
How do you uninstall the creative HD sound driver...haven't been able to locate it.

did you try going into the control panel> sound, and making sure default is set to "speakers", and not "hdmi" or "s/pdif ?
Score
0
a b Ĉ ASUS
a b D Laptop
September 5, 2011 1:59:08 AM

This topic has been closed by Buwish
Score
0
!