Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Changing premissions problem

Last response: in Windows 7
Share
January 4, 2013 11:19:39 PM

well i tried to play gta iv it doesn't work i discover later the problem is a restriction/permission problem so try to change premissions to full control for the whole hard disk but when i try to apply the setting it says access is denied

Please Help Even Though I'm A Complete Tech Newbie

P.S I might've posted in the wrong catergory/sub-catergory
a c 232 $ Windows 7
January 5, 2013 12:05:27 AM

Are you an administrator on your system? You need to be in order to install the game.
January 5, 2013 12:06:56 AM

Well im the only user so yes
Related resources
a c 232 $ Windows 7
January 5, 2013 12:09:46 AM

Then you should not have to change any permissions after installing in order to play the game properly.

Where did you get the game?

Also, what are the specs for your system?
a c 232 $ Windows 7
January 5, 2013 12:28:33 AM

awesome x42 said:
Steam

Understood. I would re-download the game. It may have gotten corrupted during the download/install process. Oddly enough, this does happen from time to time.

So, what are the specs for your system?
January 5, 2013 12:53:46 AM

Some dxdiag information is below but just so you can read it quick(pease forgive the crappiness)

OS:Windows 7 Professional 64 bit
Motherboard:Gigabyte 970A-D3
CPU:AMD FX(tm)-6100 Six Core
Graphics Card:Nvidia Geforce GTS450
RAM:8 Gigs



System Information

Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack (7601.win7sp1_gdr.120830-0333)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: GA-970A-D3
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor (6 CPUs), ~3.3GHz
Memory: 8192MB RAM
Available OS Memory: 8168MB RAM
Page File: 3287MB used, 13047MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

Display Devices

Card name: NVIDIA GeForce GTS 450
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTS 450
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_1245&SUBSYS_35231458&REV_A1
Display Memory: 4050 MB
Dedicated Memory: 978 MB
Shared Memory: 3071 MB
Current Mode: 1280 x 960 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: BenQ FP222W (Digital)
Monitor Model: unknown
Monitor Id: BNQ76F2
Native Mode: 1680 x 1050(p) (59.954Hz)
Output Type: DVI
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
Driver File Version: 9.18.0013.1054 (English)
Driver Version: 9.18.13.1054
DDI Version: 11
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 11/10/2012 03:46:00, 18039264 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
Device Identifier: {D7B71E3E-5105-11CF-F673-2E151CC2C435}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x1245
SubSys ID: 0x35231458
Revision ID: 0x00A1
Driver Strong Name: oem15.inf:NVIDIA_SetA_Devices.NTamd64.6.1:Section022:9.18.13.1054:p ci\ven_10de&dev_1245
Rank Of Driver: 00E02001
Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C ModeVC1_C ModeWMV9_C
a c 232 $ Windows 7
January 5, 2013 2:30:05 AM

Not a bad rig. Should run the game.

Did you try re-downloading the game?

Also, when is the last time you performed a full virus and malware scan?
January 5, 2013 7:34:32 AM

sorry for being i guess away for a bit so now all of a sudden it works well atleast the social club login screen so thanks i guess?

UPDATE: when i try to log in It comes up with an error saying "GTA IV FATAL ERROR: XnetStartup failed - please re-boot your system and/or re-install the game 10093" so il update you (once Again) to see if it actually works after restarting

Well It Just Comes up with an error saying "windows cannot access the specified device, path, or file. you may not have appropriate permissions to access this item"
a c 232 $ Windows 7
January 5, 2013 12:18:36 PM

Do you know what file location is trying to be accessed?
January 5, 2013 2:44:03 PM

i think steam tries to access the directory of where the "applications" and data folders are (steamapps/common/grand theft auto iv/ GTA IV)
a c 232 $ Windows 7
January 5, 2013 4:07:01 PM

It looks like it is trying to access a folder that doesn't exist to me. If you installed from an administrator account and are trying to access from the same account, permissions should not be an issue.

Also, when is the last time you performed a full virus and malware scan?
January 5, 2013 5:05:12 PM

Rarely Since All i find is tracking cookies
a c 232 $ Windows 7
January 5, 2013 5:54:22 PM

I suggest you run a full scan with Malwarebytes (get it at www.malwarebytes.org). Just use the free edition. Delete everything it finds.

Also, run a full scan with your anti-virus program (make sure it is updated).

Do you have issues with any other games or applications?
January 6, 2013 2:02:16 AM

So did a full scan for both my AV and malwarebytes came up with a few trojans so diffrence in launching the game
!