Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

MN-700 Loses DSL Connection

Last response: in Networking
Share
Anonymous
November 7, 2004 8:18:21 PM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

My new MN-700 will lose its connection to my DSL modem if there is no
network activity for 15 minutes or so. When I try to browse to a page,
after 30 seconds or so I get an error about the page being unavailable. But
if I then refresh, the page comes right up.

The MN-700 is connected to my DSL modem by ethernet, and my WinXP PC is
connected to the MN-700 via ethernet.

I have all the current software and firmware for the MN-700. Any ideas?

Shooty
November 8, 2004 11:26:14 AM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

I just had similar network connection drop issues every 3
to 5 mins. I found a tip on page 3 of this forum ( Under
thread titled Microsoft Wireless Kit, (MN-700;MN-710))
that led me to page 30 of the Users Guide for the MN-700.
It walks you through disabling 802.1x authentication in
the windows xp operating system. It worked for me on XP
Pro with Service Pack 2. If my reply to that specific
thread (mentioned above) ever shows up in this forum, it
will tell you the steps to take as I typed them out. Hope
this helps you out.

--
Drew


>-----Original Message-----
>My new MN-700 will lose its connection to my DSL modem
if there is no
>network activity for 15 minutes or so. When I try to
browse to a page,
>after 30 seconds or so I get an error about the page
being unavailable. But
>if I then refresh, the page comes right up.
>
>The MN-700 is connected to my DSL modem by ethernet, and
my WinXP PC is
>connected to the MN-700 via ethernet.
>
>I have all the current software and firmware for the MN-
700. Any ideas?
>
>Shooty
>
>
>.
>
Anonymous
November 8, 2004 1:56:16 PM

Archived from groups: microsoft.public.broadbandnet.hardware (More info?)

"Drew" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:4f8101c4c5af$aadc9cf0$a301280a@phx.gbl...
>I just had similar network connection drop issues every 3
> to 5 mins. I found a tip on page 3 of this forum ( Under
> thread titled Microsoft Wireless Kit, (MN-700;MN-710))
> that led me to page 30 of the Users Guide for the MN-700.
> It walks you through disabling 802.1x authentication in
> the windows xp operating system. It worked for me on XP
> Pro with Service Pack 2. If my reply to that specific
> thread (mentioned above) ever shows up in this forum, it
> will tell you the steps to take as I typed them out. Hope
> this helps you out.
>
> --
> Drew
>
>
>>-----Original Message-----
>>My new MN-700 will lose its connection to my DSL modem
> if there is no
>>network activity for 15 minutes or so. When I try to
> browse to a page,
>>after 30 seconds or so I get an error about the page
> being unavailable. But
>>if I then refresh, the page comes right up.
>>
>>The MN-700 is connected to my DSL modem by ethernet, and
> my WinXP PC is
>>connected to the MN-700 via ethernet.
>>
>>I have all the current software and firmware for the MN-
> 700. Any ideas?
>>
>>Shooty

Thank you Drew, I will follow your advice.

Shooty
!