Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

SSD isn't showing up on install of W7 nor diskpart but is in bios

Last response: in Windows 7
Share
January 24, 2013 6:07:38 PM

I'm at my wits end with a new ssd. It's seen in bios. When I go to install windows no drive is seen. I'm using a USB stick to install. I've tried raid IDE and achi. It happens when I tried and old vista disk too.
Please help!
a b $ Windows 7
January 24, 2013 6:28:49 PM

sounds like you will need to hit "F6" at startup and provide the SATA Controler's driver from your motherboards manufactuer website.
m
0
l
a b $ Windows 7
January 24, 2013 6:30:46 PM

Check in your bios boot order that your optical drive and SSD are not listed as a UEFI devices (like UEFI xxxx Optical), change it to just the optical drive.

Also, some folks find that disabling EFI works on some boards to get the install done.
m
0
l
Related resources
January 24, 2013 6:31:06 PM

anonymous1 said:
sounds like you will need to hit "F6" at startup and provide the SATA Controler's driver from your motherboards manufactuer website.

When in the startup?
m
0
l
a b $ Windows 7
January 24, 2013 6:33:56 PM

mm2222 said:
When in the startup?
After Windows starts installing, which you are not getting to. :( 
m
0
l
January 24, 2013 6:36:25 PM

RealBeast said:
After Windows starts installing, which you are not getting to. :( 

I'm confused now, so when I'm in the select a drive/partition phase?
m
0
l
a b $ Windows 7
January 24, 2013 6:49:12 PM

No, after that; drivers installed with F6 are at the beginning of the Windows files install when the bar along the bottom of the screen says press F6 to install drivers.
m
0
l
January 24, 2013 6:51:11 PM

RealBeast said:
No, after that; drivers installed with F6 are at the beginning of the Windows files install when the bar along the bottom of the screen says press F6 to install drivers.

I can't get to the install.
m
0
l
January 24, 2013 6:59:33 PM

What is the SSD model?
m
0
l
January 24, 2013 7:00:51 PM

JamesSneed said:
What is the SSD model?

Silicon Power 60gb SSD
m
0
l
a b $ Windows 7
January 24, 2013 7:29:28 PM

Did you check the bios boot order from my first post?

What motherboard?
m
0
l
January 24, 2013 7:32:34 PM

RealBeast said:
Did you check the bios boot order from my first post?

What motherboard?

It's set to HDD and the CDROM
It's PEgatron M2N78-LA
m
0
l
a b $ Windows 7
January 24, 2013 7:58:53 PM

So an HP? That particular motherboard has a lot of issues with drives as you see HERE.

Check for a bios update, some folks seemed to have luck with that, but the general consensus is that it was a very bad board.
m
0
l
!