Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

I have a really weird problem formating my hard drive

Last response: in Windows 7
Share
February 1, 2013 3:04:39 AM

and installing windows ~ Does matter if I use my windows XP or 7 disc ~ My hard drive will format then restart over and over ~ Also if I do with using my Windows 7 disk it will still show it trying to boot into windows XP ~ ?

Also I dont use the quick format ~ I go the long route ~ Once its reformatted I cant get it to install Windows XP or 7 ~ ? All it wants to do is restart over and over ~

My son was using it a college and it started hanging up on start up so I walked him through formatting and it will do that find I believe ~ Just want install windows XP or 7 afterwards ~

Any ideas ~ ?

CPU AMD llx2 500 unlocked to 4 cores

Motherboard ASUS M4A785TD-V
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...

HD is a Western Digital WD Blue WD3200AAJB 320GB 7200
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...

4 Gigs of G. Skill DDR3 1600 Ram ~
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...

Antec NEO ECO 620C 620W Continuous Power ATX12V v2.3 / EPS12V 80 PLUS Certified Active PFC Power
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...
February 1, 2013 3:40:32 AM

blackmancer I will see if I can get the WD tool kit to work ~ It wouldn't before ~ Now I have it loading up to the XP window ~ Before there was no movement on the bar and now there is ~ I closed the extra cores down so now its back to being X2 550 ~ Doesn't seem like its going to load ~ Still stuck on the start up XP screen ~ Going now to try the WD tools ~
m
0
l
Related resources
February 1, 2013 4:12:16 AM

Reset the MB once again and now its finishing the install with the XP disc ~ Will keep you up to date ~ Thanks for your help so far ~ I may need you once again if you have time ~ No hurry are I have a good laptop to do most anything I need ~ This is a system I build for my son when he was in college ~
m
0
l
February 1, 2013 4:51:44 AM

Got it going ~ It had to be were the ACC unlocked the other 2 cores ~ It ran fine for over a year ~ Maybe one of the cores went out ~ ????
m
0
l
!