Failed to start on first boot

I just finished putting my computer together, and i'm installing OEM Windows 7 64-bit from the disc. after windows loads files, i get a black screen and error message that says:
"Windows failed to start. a recent hardware or software change may be the cause. to fix the problem, then it gives me the repair computer steps. it also says
File: \windows\system32\ntoskrnl.exe
Status: 0xc0000098
Info: windows failed to load because the kernel is missing or corrupt."

I don't know what to do because i can't access windows at all, is there something i can do in BIOS to fix this?

GIGABYTE 970A DS3
AMD FX-6100
XFX Radeon HD 7850
Crucial Ballistics (2x4)
2 answers Last reply
More about failed start boot
  1. Look here http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/win7-pro-x64-oem-clean-install-failed-with-various/dd01d93f-5ba1-4ad9-9900-ae84a3199c85 for a possible solution. In the mean time you can try removing and reseating the RAM.
    "For optimum performance, when enabling Dual Channel mode with two memory modules, we recommend that you install them in the DDR3_1 and DDR3_2 sockets."
    http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4122#manual
  2. check to see if you have the f6 bios rev. boot into the bios and look at the bios rev on the main screen if it less then f6 then i would update the mb for any bug fixes. there is a f7 beta bios but i would not install the beta bios till it goes out of beta.
Ask a new question

Read More

Configuration Computers Windows 7