Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Game Theatre XP: Blue Screen of Death on Install

Last response: in Video Games
Share
July 1, 2002 6:10:20 PM

Problem with installing drivers for my Herculese GameTheatre XP.

Hi,

I have been having trouble installing the drivers. Currently, the card is in my machine and the device is connected. I have tried installing the drivers that I downloaded from the website and found on the disk.

When the operating system recognizes the Hercules WMD device at startup and attempts to install the drivers, I get a blue screen of death around the time the installer says it is installing the “Audio3d” driver.

The blue screen of death displays the following technical information.

“STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0xF1F67DSE, 0xF288E6C8, 0xF288E3C8)

cwcsspud.sys – Address F1F667D5E base at F1F61000 Datestamp 3C5EDE45.”

Here are the stats on my system. In the meantime, I have been using the onboard sound (that stinks because when I have the speakers turned up it seems to pick up interference from what the computer is doing – IE – I move my mouse I hear a faint buzz).

Operating System: Windows XP, updated with the latest patches
CPU: AMD Athlon XP 1800+
Motherboard: Soltek SL-75DRV2 (Via KT266a chipset)
Memory: 512 PC2100 (Micron)
Harddrive: Maxtor 7200 rpm 80 gig
Video: Geforce3 Deluxe
Powersupply: 400 watts

Everything else on this machine works fine. I am pretty clueless about why I would be getting a blue screen of death and not be able to INSTALL the drivers for this card.

Please tell me what is going wrong. Thanks for your help.
July 7, 2002 11:47:27 PM

This solution should assist you.
Currently running Win98 SE with GTXP (v4.10).

* Delete drivers from Add/Remove Programs.
* Don't Reboot!
* Remove sound card from Device Manager.
* Shut down system.
* Remove sound card from computer.
* Power Up.
* Install drivers only.
* Shut down system.
* Install sound card and connect cable to breakout box.
* Power Up.

(Windows should now recognize GTXP and install drivers automatically.)

-- This install method has allows worked for me whenever I do a fresh install of Windows --
!