Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Help! EP-8RDA+ and ATI 8500dv won't boot

Last response: in Graphics & Displays
Share
March 31, 2003 9:49:40 PM

I recently purchased an Epox EP-8rda+, ATI 8500DV, 2x 512MB Corsair 2700 memory and some other stuff thats probably not relevent to my problem.
I can't boot up even to the bios screen! The mobo gives me a led segment display of 26 and stops with no beep signal.
If I remove the graphics card, the mobo runs through its boot sequence(I used an old pci graphics card to view bios).
I tried another 8500DV card and it does the same thing.
Does anyone know why this is happening?
Incompatible graphics card/motherbord combo?
Bad AGP slot?
Does anyone have this graphics card with an nforce2 mobo?
I want to primarily use it for video editing so any other vid cards that have similar features would be acceptable also.
Thanks for any input.

More about : 8rda ati 8500dv boot

a b U Graphics card
April 1, 2003 2:57:45 AM

As far as I've seen (yes, seen), the 8500DV is compatable with everything. It could be drawing too much power however if you have a crapy power supply.

<font color=blue>Watts mean squat if you don't have quality!</font color=blue>
April 1, 2003 10:43:36 AM

I have an antec PLUS660AMG mid tower with 330W power supply.
Do you think it's not enough?
a b U Graphics card
April 1, 2003 6:01:20 PM

It's probably enough. I've had bad luck with Antec's non-"true power" supplies not working anywhere near their rated output, so I can't say for certain, but it SHOULD be enough.

<font color=blue>Watts mean squat if you don't have quality!</font color=blue>
!