DBGHELP.DLL

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

it says "savedump.exe - unable to locate componet
that's the header
in the box it says...."This application has failed to start because
DBGHELP.dll was not found. Re-installing the application may fix this
problem"

i found out that this comes with - Microsoft Windows XP Service Pack 2

after this msg the computer rebooted.
it was doing this before but i never got a chance to see if or what error
msg popped up before the reboot.

Windows XP pro
SP2
Office 2003
512 sdram
850mhz duron

did a fresh install with new harddrive, at this point i installed SP2.
never had this grief before, after SP2 it started.
fresh installed again after weeks of chasing virus / trogans, and looking
through everything.
after the newest install, i actually saw this error msg, now that i've
research it some and found it comes with SP2 what is the fix?
i installed the last 2 times with a slipstreamed disk, so no restore points.
is there a fix , or am i reinstalling with only SP1?

please help ready to just trying to repair it with a sledgehammer.
1 answer Last reply
More about dbghelp
  1. Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

    Your slipstreamed cd may be damaged. The file is part of sp2, and should be present

    --

    Mark L. Ferguson (NOT an MS-MVP)
    FAQ for MS Antispyware version 1.0.509
    http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
    marfers notes for windows xp http://www.geocities.com/marfer_mvp/chatNotes.htm
    ..
    "Corbin" <no@way.com> wrote in message news:davZd.18908$4k2.6982@fe2.columbus.rr.com...
    > it says "savedump.exe - unable to locate componet
    > that's the header
    > in the box it says...."This application has failed to start because DBGHELP.dll was not found. Re-installing the application may
    > fix this problem"
    >
    > i found out that this comes with - Microsoft Windows XP Service Pack 2
    >
    > after this msg the computer rebooted.
    > it was doing this before but i never got a chance to see if or what error msg popped up before the reboot.
    >
    > Windows XP pro
    > SP2
    > Office 2003
    > 512 sdram
    > 850mhz duron
    >
    > did a fresh install with new harddrive, at this point i installed SP2.
    > never had this grief before, after SP2 it started.
    > fresh installed again after weeks of chasing virus / trogans, and looking through everything.
    > after the newest install, i actually saw this error msg, now that i've research it some and found it comes with SP2 what is the
    > fix?
    > i installed the last 2 times with a slipstreamed disk, so no restore points.
    > is there a fix , or am i reinstalling with only SP1?
    >
    > please help ready to just trying to repair it with a sledgehammer.
    >
    >
Ask a new question

Read More

Microsoft Windows XP