Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Installshield Engine has encountered a Problem

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
March 21, 2005 5:51:01 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

I know something like this has been asked and I have searched thru them all..
but nothing seem to pertain to my problem. I am trying to install a software
that I need for my job and it goes all the way thru the install, which takes
about 10 minutes (on cable modem) and then I get this error:
INSTALLSHIELD ENGINE HAS ENCOUNTERED A PROBLEM AND NEEDS TO CLOSE.
Then I send the error report and close it, and thats it.. nothing was
installed or anything. I have XP with the service pak 2.
I went into windows install under services.msc and startup type is set at
Manual.
I can't find anything on the Microsoft Knowledgebase search page about this
problem..
Here is what I get when I look at the details:
Error Signature
AppName: _ins5176_mp
AppVer: 5.10.130.0
I get this under details too:
C:\Windows\Temp\94da_appcompat.txt
Thanks for any help.. I need this software for my job and there doesn't seem
to be a CD for it.. you have to d/l it from the site.
Thanks..
Barb
Anonymous
March 22, 2005 10:41:22 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

Error 1719. The Windows Installer service could not be accessed error message when you try to add or remove a program:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;315346&Product=win2000


--

Mark L. Ferguson (NOT an MS-MVP)
FAQ for MS Antispyware version 1.0.509
http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
marfers notes for windows xp http://www.geocities.com/marfer_mvp/chatNotes.htm
..
"Barb" <Barb@discussions.microsoft.com> wrote in message news:2CD44E41-2151-49EB-B332-BD6C0B741BD7@microsoft.com...
>I know something like this has been asked and I have searched thru them all..
> but nothing seem to pertain to my problem. I am trying to install a software
> that I need for my job and it goes all the way thru the install, which takes
> about 10 minutes (on cable modem) and then I get this error:
> INSTALLSHIELD ENGINE HAS ENCOUNTERED A PROBLEM AND NEEDS TO CLOSE.
> Then I send the error report and close it, and thats it.. nothing was
> installed or anything. I have XP with the service pak 2.
> I went into windows install under services.msc and startup type is set at
> Manual.
> I can't find anything on the Microsoft Knowledgebase search page about this
> problem..
> Here is what I get when I look at the details:
> Error Signature
> AppName: _ins5176_mp
> AppVer: 5.10.130.0
> I get this under details too:
> C:\Windows\Temp\94da_appcompat.txt
> Thanks for any help.. I need this software for my job and there doesn't seem
> to be a CD for it.. you have to d/l it from the site.
> Thanks..
> Barb
>
!