Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Running Anti-Aliasing from the VidCard settings

Last response: in Graphics & Displays
Share
January 15, 2004 10:19:35 PM

Note: I am only running Flight Simulator 2004, that is where the problem occurs.

First off, here are my specs:
AMD Athlon 64 3200+ CPU
Asus K8V Deluxe mobo
1 gig Corsair 3200 DDR RAM
Radeon 9800 Pro (Omega with Cat 3.10 drivers)
Win 2k
DirectX 9.0b

Here's my problem

Previously, I set anti-aliasing in FS9 and left it as application preference in the vid card settings. However, i still had some jaggies, so i decided to set the AA and AF in the card. I set 8x AA and 16 AF in the Direct3D box checked quality. Now, however, when I'm in FS9 (I play in windowed mode), whenever i right click to change views or change something in squawkbox, it takes longer for the menu to display after i select an option. It's almost like a lag where the blue highlight sticks around after i select. The game runs find, but trying to play in sqwkbox is a hastle. WHat am i doing wrong?

Also, my res is at 1280 x 1024 x 32 on the comp and 1024 x 760 x 32 in the sim, refresh rate at 60Hz.
January 15, 2004 11:28:49 PM

8x AA and 16x AF is what you're doing wrong.

Chances are it's just too much for the card to take. You're bound to experience a performance decrease somewhere.

Try 4x AA and 16x AF, and see if it still happens.

________________
<b>Radeon <font color=red>9500 PRO</b></font color=red> <i>(hardmodded 9500, o/c 322/322)</i>
<b>AthlonXP <font color=red>2600+</b></font color=red> <i>(o/c 2400+ w/143Mhz fsb)</i>
<b>3dMark03: <font color=red>4,055</b></font color=red>
a b U Graphics card
January 16, 2004 1:58:40 AM

Could be another VIA latency issue the review sites never tell you about!

<font color=blue>Only a place as big as the internet could be home to a hero as big as Crashman!</font color=blue>
<font color=red>Only a place as big as the internet could be home to an ego as large as Crashman's!</font color=red>
!