Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

SB live does not work in windowsXP

Tags:
  • Windows XP
Last response: in Windows XP
Share
April 11, 2005 11:37:02 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

hi,

I simply cannot get my SB live 5.1 to work with windows xp.
There are however some strange things:
- config panel > sound : "no audio adapter" so I cannot change anything there
- config panel > system > hardware: SB live appears without a problem in the
list of available hardware, "working correctly" and is enabled.
- dxdiag > page music > direct x functions > test with this port: selecting
MS syntesizer fails the test, but there are also "SB live DirectMusic synth"
and SB live Audio, both succeed the test and I hear the sound
- winamp > properties > plugins > direct sound > when I select in that list
SB live winamp works, setting it to "default windows sound" if fails to play
anything.

I have an SBlive on PCI, disabled (in BIOS) AC97 onboard sound on a Asus A8N
nForce4 motherboard. I'm running WinXP SP2

Any help would be greatly appreciated.
Thanks

More about : live work windowsxp

April 11, 2005 5:01:21 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

Boot into Safe Mode, open Device Manager, remove/delete all instances you
find of the SB Live card, reboot and let Windows re-detect.

"Tomba" <Tomba@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:D 0105C92-EC48-4410-81DA-A0B7E1DA0CA3@microsoft.com...
> hi,
>
> I simply cannot get my SB live 5.1 to work with windows xp.
> There are however some strange things:
> - config panel > sound : "no audio adapter" so I cannot change anything
> there
> - config panel > system > hardware: SB live appears without a problem in
> the
> list of available hardware, "working correctly" and is enabled.
> - dxdiag > page music > direct x functions > test with this port:
> selecting
> MS syntesizer fails the test, but there are also "SB live DirectMusic
> synth"
> and SB live Audio, both succeed the test and I hear the sound
> - winamp > properties > plugins > direct sound > when I select in that
> list
> SB live winamp works, setting it to "default windows sound" if fails to
> play
> anything.
>
> I have an SBlive on PCI, disabled (in BIOS) AC97 onboard sound on a Asus
> A8N
> nForce4 motherboard. I'm running WinXP SP2
>
> Any help would be greatly appreciated.
> Thanks
!