Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

XP home keeps rebooting/error

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
April 24, 2005 2:39:03 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

I posted this some where els and was told I was Hijacking someone els thread,
so here goes for my own post.

In November I put together my system. I have a RADEON 9600 256mb video card
1 gig of ram on a Biostar M7NCP Pro, Soney 56x CD reader. I instaled windows
XP Home Fresh install. Loaded drivers, then updated them, then ran windows
updates. I installed Ever Quest 2, then did disk check, then defraged, and
made a restore point. About a week ago I installed net metting. then little
by little my computer would restart. the last few days it would resater every
time I booted up, right after the windows logo. I tryed going in to safe
mode to do a restore, but it would lock up. I did get in 1 time and turned
off auto restart on fail. I have gotten all kinds of errors form mouse to
video conflict with net metting, user interface dll missing, winsrv missing,
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, "The instruuction at "0x77f56321" referenced
memory at "0x80547c58". The memory could not be "read".". I tryed to the
restore boot from the CD and that didn't work. I tryed to install XP again
and I would get an error and would come back at 39 min remaining. I
reinstalled windows 98, and got that up and running did all the driver up
dates and BIOS update. I then tryed to install xp on a diffrent partion and
once again getting errors, and returning at 39 min, but the 98 is working
fine.

BTW that is my Gaming computer. Yes it is on all the time. I have DHCP from
my ISP, then a router, then a switch, then SP2 Firewall. No I'm not running
any anti virous software on it, and no I don't check any email, websites, or
even have the little msn guy running, heven for bid it lower my gamming exp
by 0.001% lol.

Now after posting that last night, My main computer did the same thing. It
went to the logo screen then rebooted, did that 2 times, then tryed a
diffrent partiton. So then I took my windows CD and put it in and hit enter
to install new, then hit R to repare. Then it came up with 39 min left, how
ever it did go all the way. when it asked me for my Product KEY, it told me
that mine was not good! I checked it, retyped it then checked it twice.
Thats a nother isuse but was not sure if it would have something to do with
what is going on.

I did have this same problem last year around april 10th as I thought it was
a virous just a week late for april 1st. I fixed that by just using the
windows CD. I don't know if this is an upgraded virus or not, because last
year it happend on all 3 xp computers and this year it has only happend on 2
of the 3 so far.

More about : home rebooting error

Anonymous
April 24, 2005 2:56:39 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

There are a number of instances that could cause this including a graphics
card going bad and bad RAM.
http://aumha.org/win5/kbestop.php#0x50
--
Cari
(MS-MVP Printing & Imaging)

"Nneuromancer" <Nneuromancer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:F91615FD-337F-4552-92E0-4B7883B152DD@microsoft.com...
>I posted this some where els and was told I was Hijacking someone els
>thread,
> so here goes for my own post.
>
> In November I put together my system. I have a RADEON 9600 256mb video
> card
> 1 gig of ram on a Biostar M7NCP Pro, Soney 56x CD reader. I instaled
> windows
> XP Home Fresh install. Loaded drivers, then updated them, then ran windows
> updates. I installed Ever Quest 2, then did disk check, then defraged, and
> made a restore point. About a week ago I installed net metting. then
> little
> by little my computer would restart. the last few days it would resater
> every
> time I booted up, right after the windows logo. I tryed going in to safe
> mode to do a restore, but it would lock up. I did get in 1 time and turned
> off auto restart on fail. I have gotten all kinds of errors form mouse to
> video conflict with net metting, user interface dll missing, winsrv
> missing,
> PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, "The instruuction at "0x77f56321" referenced
> memory at "0x80547c58". The memory could not be "read".". I tryed to the
> restore boot from the CD and that didn't work. I tryed to install XP again
> and I would get an error and would come back at 39 min remaining. I
> reinstalled windows 98, and got that up and running did all the driver up
> dates and BIOS update. I then tryed to install xp on a diffrent partion
> and
> once again getting errors, and returning at 39 min, but the 98 is working
> fine.
>
> BTW that is my Gaming computer. Yes it is on all the time. I have DHCP
> from
> my ISP, then a router, then a switch, then SP2 Firewall. No I'm not
> running
> any anti virous software on it, and no I don't check any email, websites,
> or
> even have the little msn guy running, heven for bid it lower my gamming
> exp
> by 0.001% lol.
>
> Now after posting that last night, My main computer did the same thing.
> It
> went to the logo screen then rebooted, did that 2 times, then tryed a
> diffrent partiton. So then I took my windows CD and put it in and hit
> enter
> to install new, then hit R to repare. Then it came up with 39 min left,
> how
> ever it did go all the way. when it asked me for my Product KEY, it told
> me
> that mine was not good! I checked it, retyped it then checked it twice.
> Thats a nother isuse but was not sure if it would have something to do
> with
> what is going on.
>
> I did have this same problem last year around april 10th as I thought it
> was
> a virous just a week late for april 1st. I fixed that by just using the
> windows CD. I don't know if this is an upgraded virus or not, because
> last
> year it happend on all 3 xp computers and this year it has only happend on
> 2
> of the 3 so far.
>
Anonymous
April 24, 2005 3:30:03 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

If it just happend On 1 computer I would have to agree, but it is happing on
2 now, and that fact that it happend about 1 year ago to date, and does not
explain why 98SE works.

"Cari (MS-MVP)" wrote:

>
> There are a number of instances that could cause this including a graphics
> card going bad and bad RAM.
> http://aumha.org/win5/kbestop.php#0x50
> --
> Cari
> (MS-MVP Printing & Imaging)
>
> "Nneuromancer" <Nneuromancer@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:F91615FD-337F-4552-92E0-4B7883B152DD@microsoft.com...
> >I posted this some where els and was told I was Hijacking someone els
> >thread,
> > so here goes for my own post.
> >
> > In November I put together my system. I have a RADEON 9600 256mb video
> > card
> > 1 gig of ram on a Biostar M7NCP Pro, Soney 56x CD reader. I instaled
> > windows
> > XP Home Fresh install. Loaded drivers, then updated them, then ran windows
> > updates. I installed Ever Quest 2, then did disk check, then defraged, and
> > made a restore point. About a week ago I installed net metting. then
> > little
> > by little my computer would restart. the last few days it would resater
> > every
> > time I booted up, right after the windows logo. I tryed going in to safe
> > mode to do a restore, but it would lock up. I did get in 1 time and turned
> > off auto restart on fail. I have gotten all kinds of errors form mouse to
> > video conflict with net metting, user interface dll missing, winsrv
> > missing,
> > PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, "The instruuction at "0x77f56321" referenced
> > memory at "0x80547c58". The memory could not be "read".". I tryed to the
> > restore boot from the CD and that didn't work. I tryed to install XP again
> > and I would get an error and would come back at 39 min remaining. I
> > reinstalled windows 98, and got that up and running did all the driver up
> > dates and BIOS update. I then tryed to install xp on a diffrent partion
> > and
> > once again getting errors, and returning at 39 min, but the 98 is working
> > fine.
> >
> > BTW that is my Gaming computer. Yes it is on all the time. I have DHCP
> > from
> > my ISP, then a router, then a switch, then SP2 Firewall. No I'm not
> > running
> > any anti virous software on it, and no I don't check any email, websites,
> > or
> > even have the little msn guy running, heven for bid it lower my gamming
> > exp
> > by 0.001% lol.
> >
> > Now after posting that last night, My main computer did the same thing.
> > It
> > went to the logo screen then rebooted, did that 2 times, then tryed a
> > diffrent partiton. So then I took my windows CD and put it in and hit
> > enter
> > to install new, then hit R to repare. Then it came up with 39 min left,
> > how
> > ever it did go all the way. when it asked me for my Product KEY, it told
> > me
> > that mine was not good! I checked it, retyped it then checked it twice.
> > Thats a nother isuse but was not sure if it would have something to do
> > with
> > what is going on.
> >
> > I did have this same problem last year around april 10th as I thought it
> > was
> > a virous just a week late for april 1st. I fixed that by just using the
> > windows CD. I don't know if this is an upgraded virus or not, because
> > last
> > year it happend on all 3 xp computers and this year it has only happend on
> > 2
> > of the 3 so far.
> >
>
>
>
>
Related resources
Anonymous
April 24, 2005 3:52:22 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

First thing to do is update the graphics card drivers.
--
Cari
(MS-MVP Printing & Imaging)

"Nneuromancer" <Nneuromancer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:2076F27C-CE3B-477B-AA8A-638E30EECE8A@microsoft.com...
> If it just happend On 1 computer I would have to agree, but it is happing
> on
> 2 now, and that fact that it happend about 1 year ago to date, and does
> not
> explain why 98SE works.
>
> "Cari (MS-MVP)" wrote:
>
>>
>> There are a number of instances that could cause this including a
>> graphics
>> card going bad and bad RAM.
>> http://aumha.org/win5/kbestop.php#0x50
>> --
>> Cari
>> (MS-MVP Printing & Imaging)
>>
>> "Nneuromancer" <Nneuromancer@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:F91615FD-337F-4552-92E0-4B7883B152DD@microsoft.com...
>> >I posted this some where els and was told I was Hijacking someone els
>> >thread,
>> > so here goes for my own post.
>> >
>> > In November I put together my system. I have a RADEON 9600 256mb video
>> > card
>> > 1 gig of ram on a Biostar M7NCP Pro, Soney 56x CD reader. I instaled
>> > windows
>> > XP Home Fresh install. Loaded drivers, then updated them, then ran
>> > windows
>> > updates. I installed Ever Quest 2, then did disk check, then defraged,
>> > and
>> > made a restore point. About a week ago I installed net metting. then
>> > little
>> > by little my computer would restart. the last few days it would resater
>> > every
>> > time I booted up, right after the windows logo. I tryed going in to
>> > safe
>> > mode to do a restore, but it would lock up. I did get in 1 time and
>> > turned
>> > off auto restart on fail. I have gotten all kinds of errors form mouse
>> > to
>> > video conflict with net metting, user interface dll missing, winsrv
>> > missing,
>> > PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, "The instruuction at "0x77f56321"
>> > referenced
>> > memory at "0x80547c58". The memory could not be "read".". I tryed to
>> > the
>> > restore boot from the CD and that didn't work. I tryed to install XP
>> > again
>> > and I would get an error and would come back at 39 min remaining. I
>> > reinstalled windows 98, and got that up and running did all the driver
>> > up
>> > dates and BIOS update. I then tryed to install xp on a diffrent
>> > partion
>> > and
>> > once again getting errors, and returning at 39 min, but the 98 is
>> > working
>> > fine.
>> >
>> > BTW that is my Gaming computer. Yes it is on all the time. I have DHCP
>> > from
>> > my ISP, then a router, then a switch, then SP2 Firewall. No I'm not
>> > running
>> > any anti virous software on it, and no I don't check any email,
>> > websites,
>> > or
>> > even have the little msn guy running, heven for bid it lower my gamming
>> > exp
>> > by 0.001% lol.
>> >
>> > Now after posting that last night, My main computer did the same thing.
>> > It
>> > went to the logo screen then rebooted, did that 2 times, then tryed a
>> > diffrent partiton. So then I took my windows CD and put it in and hit
>> > enter
>> > to install new, then hit R to repare. Then it came up with 39 min left,
>> > how
>> > ever it did go all the way. when it asked me for my Product KEY, it
>> > told
>> > me
>> > that mine was not good! I checked it, retyped it then checked it twice.
>> > Thats a nother isuse but was not sure if it would have something to do
>> > with
>> > what is going on.
>> >
>> > I did have this same problem last year around april 10th as I thought
>> > it
>> > was
>> > a virous just a week late for april 1st. I fixed that by just using
>> > the
>> > windows CD. I don't know if this is an upgraded virus or not, because
>> > last
>> > year it happend on all 3 xp computers and this year it has only happend
>> > on
>> > 2
>> > of the 3 so far.
>> >
>>
>>
>>
>>
>
Anonymous
April 24, 2005 5:29:01 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

It is updated. On the game I have it updated for 98, but can't up date it for
xp untill I install XP. the other comput I can't get in to update it, but
why would the driver all the sudden need updating?

"Cari (MS-MVP)" wrote:

>
> First thing to do is update the graphics card drivers.
> --
> Cari
> (MS-MVP Printing & Imaging)
>
> "Nneuromancer" <Nneuromancer@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:2076F27C-CE3B-477B-AA8A-638E30EECE8A@microsoft.com...
> > If it just happend On 1 computer I would have to agree, but it is happing
> > on
> > 2 now, and that fact that it happend about 1 year ago to date, and does
> > not
> > explain why 98SE works.
> >
> > "Cari (MS-MVP)" wrote:
> >
> >>
> >> There are a number of instances that could cause this including a
> >> graphics
> >> card going bad and bad RAM.
> >> http://aumha.org/win5/kbestop.php#0x50
> >> --
> >> Cari
> >> (MS-MVP Printing & Imaging)
> >>
> >> "Nneuromancer" <Nneuromancer@discussions.microsoft.com> wrote in message
> >> news:F91615FD-337F-4552-92E0-4B7883B152DD@microsoft.com...
> >> >I posted this some where els and was told I was Hijacking someone els
> >> >thread,
> >> > so here goes for my own post.
> >> >
> >> > In November I put together my system. I have a RADEON 9600 256mb video
> >> > card
> >> > 1 gig of ram on a Biostar M7NCP Pro, Soney 56x CD reader. I instaled
> >> > windows
> >> > XP Home Fresh install. Loaded drivers, then updated them, then ran
> >> > windows
> >> > updates. I installed Ever Quest 2, then did disk check, then defraged,
> >> > and
> >> > made a restore point. About a week ago I installed net metting. then
> >> > little
> >> > by little my computer would restart. the last few days it would resater
> >> > every
> >> > time I booted up, right after the windows logo. I tryed going in to
> >> > safe
> >> > mode to do a restore, but it would lock up. I did get in 1 time and
> >> > turned
> >> > off auto restart on fail. I have gotten all kinds of errors form mouse
> >> > to
> >> > video conflict with net metting, user interface dll missing, winsrv
> >> > missing,
> >> > PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, "The instruuction at "0x77f56321"
> >> > referenced
> >> > memory at "0x80547c58". The memory could not be "read".". I tryed to
> >> > the
> >> > restore boot from the CD and that didn't work. I tryed to install XP
> >> > again
> >> > and I would get an error and would come back at 39 min remaining. I
> >> > reinstalled windows 98, and got that up and running did all the driver
> >> > up
> >> > dates and BIOS update. I then tryed to install xp on a diffrent
> >> > partion
> >> > and
> >> > once again getting errors, and returning at 39 min, but the 98 is
> >> > working
> >> > fine.
> >> >
> >> > BTW that is my Gaming computer. Yes it is on all the time. I have DHCP
> >> > from
> >> > my ISP, then a router, then a switch, then SP2 Firewall. No I'm not
> >> > running
> >> > any anti virous software on it, and no I don't check any email,
> >> > websites,
> >> > or
> >> > even have the little msn guy running, heven for bid it lower my gamming
> >> > exp
> >> > by 0.001% lol.
> >> >
> >> > Now after posting that last night, My main computer did the same thing.
> >> > It
> >> > went to the logo screen then rebooted, did that 2 times, then tryed a
> >> > diffrent partiton. So then I took my windows CD and put it in and hit
> >> > enter
> >> > to install new, then hit R to repare. Then it came up with 39 min left,
> >> > how
> >> > ever it did go all the way. when it asked me for my Product KEY, it
> >> > told
> >> > me
> >> > that mine was not good! I checked it, retyped it then checked it twice.
> >> > Thats a nother isuse but was not sure if it would have something to do
> >> > with
> >> > what is going on.
> >> >
> >> > I did have this same problem last year around april 10th as I thought
> >> > it
> >> > was
> >> > a virous just a week late for april 1st. I fixed that by just using
> >> > the
> >> > windows CD. I don't know if this is an upgraded virus or not, because
> >> > last
> >> > year it happend on all 3 xp computers and this year it has only happend
> >> > on
> >> > 2
> >> > of the 3 so far.
> >> >
> >>
> >>
> >>
> >>
> >
>
>
>
>
Anonymous
April 24, 2005 7:12:40 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

Like any other file, drivers can get corrupted. And XP can be a lot fussier
on RAM than 9x PCs. You may also want to download your hard drive
manufacturer's utilities and check that hard drive.
--
Cari
(MS-MVP Printing & Imaging)

"Nneuromancer" <Nneuromancer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:50EF65C1-5389-49B8-9B95-5972E6A68293@microsoft.com...
> It is updated. On the game I have it updated for 98, but can't up date it
> for
> xp untill I install XP. the other comput I can't get in to update it, but
> why would the driver all the sudden need updating?
>
> "Cari (MS-MVP)" wrote:
>
>>
>> First thing to do is update the graphics card drivers.
>> --
>> Cari
>> (MS-MVP Printing & Imaging)
>>
>> "Nneuromancer" <Nneuromancer@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:2076F27C-CE3B-477B-AA8A-638E30EECE8A@microsoft.com...
>> > If it just happend On 1 computer I would have to agree, but it is
>> > happing
>> > on
>> > 2 now, and that fact that it happend about 1 year ago to date, and does
>> > not
>> > explain why 98SE works.
>> >
>> > "Cari (MS-MVP)" wrote:
>> >
>> >>
>> >> There are a number of instances that could cause this including a
>> >> graphics
>> >> card going bad and bad RAM.
>> >> http://aumha.org/win5/kbestop.php#0x50
>> >> --
>> >> Cari
>> >> (MS-MVP Printing & Imaging)
>> >>
>> >> "Nneuromancer" <Nneuromancer@discussions.microsoft.com> wrote in
>> >> message
>> >> news:F91615FD-337F-4552-92E0-4B7883B152DD@microsoft.com...
>> >> >I posted this some where els and was told I was Hijacking someone els
>> >> >thread,
>> >> > so here goes for my own post.
>> >> >
>> >> > In November I put together my system. I have a RADEON 9600 256mb
>> >> > video
>> >> > card
>> >> > 1 gig of ram on a Biostar M7NCP Pro, Soney 56x CD reader. I
>> >> > instaled
>> >> > windows
>> >> > XP Home Fresh install. Loaded drivers, then updated them, then ran
>> >> > windows
>> >> > updates. I installed Ever Quest 2, then did disk check, then
>> >> > defraged,
>> >> > and
>> >> > made a restore point. About a week ago I installed net metting. then
>> >> > little
>> >> > by little my computer would restart. the last few days it would
>> >> > resater
>> >> > every
>> >> > time I booted up, right after the windows logo. I tryed going in to
>> >> > safe
>> >> > mode to do a restore, but it would lock up. I did get in 1 time and
>> >> > turned
>> >> > off auto restart on fail. I have gotten all kinds of errors form
>> >> > mouse
>> >> > to
>> >> > video conflict with net metting, user interface dll missing, winsrv
>> >> > missing,
>> >> > PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, "The instruuction at "0x77f56321"
>> >> > referenced
>> >> > memory at "0x80547c58". The memory could not be "read".". I tryed
>> >> > to
>> >> > the
>> >> > restore boot from the CD and that didn't work. I tryed to install XP
>> >> > again
>> >> > and I would get an error and would come back at 39 min remaining. I
>> >> > reinstalled windows 98, and got that up and running did all the
>> >> > driver
>> >> > up
>> >> > dates and BIOS update. I then tryed to install xp on a diffrent
>> >> > partion
>> >> > and
>> >> > once again getting errors, and returning at 39 min, but the 98 is
>> >> > working
>> >> > fine.
>> >> >
>> >> > BTW that is my Gaming computer. Yes it is on all the time. I have
>> >> > DHCP
>> >> > from
>> >> > my ISP, then a router, then a switch, then SP2 Firewall. No I'm not
>> >> > running
>> >> > any anti virous software on it, and no I don't check any email,
>> >> > websites,
>> >> > or
>> >> > even have the little msn guy running, heven for bid it lower my
>> >> > gamming
>> >> > exp
>> >> > by 0.001% lol.
>> >> >
>> >> > Now after posting that last night, My main computer did the same
>> >> > thing.
>> >> > It
>> >> > went to the logo screen then rebooted, did that 2 times, then tryed
>> >> > a
>> >> > diffrent partiton. So then I took my windows CD and put it in and
>> >> > hit
>> >> > enter
>> >> > to install new, then hit R to repare. Then it came up with 39 min
>> >> > left,
>> >> > how
>> >> > ever it did go all the way. when it asked me for my Product KEY, it
>> >> > told
>> >> > me
>> >> > that mine was not good! I checked it, retyped it then checked it
>> >> > twice.
>> >> > Thats a nother isuse but was not sure if it would have something to
>> >> > do
>> >> > with
>> >> > what is going on.
>> >> >
>> >> > I did have this same problem last year around april 10th as I
>> >> > thought
>> >> > it
>> >> > was
>> >> > a virous just a week late for april 1st. I fixed that by just using
>> >> > the
>> >> > windows CD. I don't know if this is an upgraded virus or not,
>> >> > because
>> >> > last
>> >> > year it happend on all 3 xp computers and this year it has only
>> >> > happend
>> >> > on
>> >> > 2
>> >> > of the 3 so far.
>> >> >
>> >>
>> >>
>> >>
>> >>
>> >
>>
>>
>>
>>
>
!