Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

WinXP Pro: Limited accounts not working.

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
May 23, 2005 4:59:54 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

I'm trying to create a limited account for web browsing, etc.
Creating the account with my regular admin account seems to work
properly but whenever I try to log on a limited account (or the Guest
accout, which I enabled to test) it sits on "Applying personalized
settings" or whatever for far too long and then goes to a completely
blank pale blue screen. Nothing else happens. I can CTRL-ALT-DEL and
bring up the task manager but nothing else.

I created a second Admin account for testing purposes and that account
can long on normally. So the problem appears to be specifically with
limited accounts. The only error I see in the Event Log is a Warning
with the limited accounts user name on it..

Warning: MsiInstaller. Failed to connect to server. Error:
0x8000400.

However, some googling seemed to indicate that the MsiInstaller
sometimes returns this error message even when functioning properly so
I don't know if it is the real problem.

Any help would be appreciated. Not being able to use limited accounts
is obviously sub optimal.

-David
Anonymous
May 24, 2005 11:07:26 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

The connection may not be shared.

Open "Network Connections" folder, and run the "add a new connection" wizard, setting it to be default, and share with all users.

(or) Rightclick the connection icon in the 'Network Connections' folder Properties, Networking tab, TCP/IP protocol properties,
General tab, Advanced button, General tab, select "use default gateway on remote network".

The Guest account can never OPEN a connection to the inet, by design, and as expected behavior. It must use an existing connection
opened by another account.

--

Mark L. Ferguson
FAQ for MS Antispyware version 1.0.509
http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
marfers notes for windows xp http://www.geocities.com/marfer_mvp/chatNotes.htm
..
"David Bilek" <dtbilek@comcast.net> wrote in message news:t6d491tch5jct57du4kq59v3ad1nao06kd@4ax.com...
> I'm trying to create a limited account for web browsing, etc.
> Creating the account with my regular admin account seems to work
> properly but whenever I try to log on a limited account (or the Guest
> accout, which I enabled to test) it sits on "Applying personalized
> settings" or whatever for far too long and then goes to a completely
> blank pale blue screen. Nothing else happens. I can CTRL-ALT-DEL and
> bring up the task manager but nothing else.
>
> I created a second Admin account for testing purposes and that account
> can long on normally. So the problem appears to be specifically with
> limited accounts. The only error I see in the Event Log is a Warning
> with the limited accounts user name on it..
>
> Warning: MsiInstaller. Failed to connect to server. Error:
> 0x8000400.
>
> However, some googling seemed to indicate that the MsiInstaller
> sometimes returns this error message even when functioning properly so
> I don't know if it is the real problem.
>
> Any help would be appreciated. Not being able to use limited accounts
> is obviously sub optimal.
>
> -David
Anonymous
May 24, 2005 6:19:48 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

I fear I have been rather unclear. When I say "log on", I do not mean
"log on to the internet". I mean "log on to Windows". I can't log on
to Windows with limited or guest accounts, it just hangs on a blue
screen; No start menu, no taskbar, no icons. Just a pale blue
screen. Admin accounts can log on to Windows normally!

Thanks for the help.

-David


"Mark L. Ferguson" <marfer_mvpREMOVE@hotmail.com> wrote:

>The connection may not be shared.
>
>Open "Network Connections" folder, and run the "add a new connection" wizard, setting it to be default, and share with all users.
>
>(or) Rightclick the connection icon in the 'Network Connections' folder Properties, Networking tab, TCP/IP protocol properties,
>General tab, Advanced button, General tab, select "use default gateway on remote network".
>
>The Guest account can never OPEN a connection to the inet, by design, and as expected behavior. It must use an existing connection
>opened by another account.
>
>--
>
>Mark L. Ferguson
>FAQ for MS Antispyware version 1.0.509
> http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
>marfers notes for windows xp http://www.geocities.com/marfer_mvp/chatNotes.htm
>.
>"David Bilek" <dtbilek@comcast.net> wrote in message news:t6d491tch5jct57du4kq59v3ad1nao06kd@4ax.com...
>> I'm trying to create a limited account for web browsing, etc.
>> Creating the account with my regular admin account seems to work
>> properly but whenever I try to log on a limited account (or the Guest
>> accout, which I enabled to test) it sits on "Applying personalized
>> settings" or whatever for far too long and then goes to a completely
>> blank pale blue screen. Nothing else happens. I can CTRL-ALT-DEL and
>> bring up the task manager but nothing else.
>>
>> I created a second Admin account for testing purposes and that account
>> can long on normally. So the problem appears to be specifically with
>> limited accounts. The only error I see in the Event Log is a Warning
>> with the limited accounts user name on it..
>>
>> Warning: MsiInstaller. Failed to connect to server. Error:
>> 0x8000400.
>>
>> However, some googling seemed to indicate that the MsiInstaller
>> sometimes returns this error message even when functioning properly so
>> I don't know if it is the real problem.
>>
>> Any help would be appreciated. Not being able to use limited accounts
>> is obviously sub optimal.
>>
>> -David
Anonymous
May 25, 2005 12:32:54 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

If creating a new account fails, try SFC.

To repair all system files, go to Start/Run, and type (or paste in): SFC /SCANNOW (see: Description of Windows XP and Windows Server
2003 System File Checker (Sfc.exe): http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;310747 )

--

Mark L. Ferguson
FAQ for MS Antispyware version 1.0.509
http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
marfers notes for windows xp http://www.geocities.com/marfer_mvp/chatNotes.htm
..
"David Bilek" <dtbilek@comcast.net> wrote in message news:4h67915helhgd8b8ra1l6nfsjrssbvo7u4@4ax.com...
>I fear I have been rather unclear. When I say "log on", I do not mean
> "log on to the internet". I mean "log on to Windows". I can't log on
> to Windows with limited or guest accounts, it just hangs on a blue
> screen; No start menu, no taskbar, no icons. Just a pale blue
> screen. Admin accounts can log on to Windows normally!
>
> Thanks for the help.
>
> -David
>
>
> "Mark L. Ferguson" <marfer_mvpREMOVE@hotmail.com> wrote:
>
>>The connection may not be shared.
>>
>>Open "Network Connections" folder, and run the "add a new connection" wizard, setting it to be default, and share with all users.
>>
>>(or) Rightclick the connection icon in the 'Network Connections' folder Properties, Networking tab, TCP/IP protocol properties,
>>General tab, Advanced button, General tab, select "use default gateway on remote network".
>>
>>The Guest account can never OPEN a connection to the inet, by design, and as expected behavior. It must use an existing connection
>>opened by another account.
>>
>>--
>>
>>Mark L. Ferguson
>>FAQ for MS Antispyware version 1.0.509
>> http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
>>marfers notes for windows xp http://www.geocities.com/marfer_mvp/chatNotes.htm
>>.
>>"David Bilek" <dtbilek@comcast.net> wrote in message news:t6d491tch5jct57du4kq59v3ad1nao06kd@4ax.com...
>>> I'm trying to create a limited account for web browsing, etc.
>>> Creating the account with my regular admin account seems to work
>>> properly but whenever I try to log on a limited account (or the Guest
>>> accout, which I enabled to test) it sits on "Applying personalized
>>> settings" or whatever for far too long and then goes to a completely
>>> blank pale blue screen. Nothing else happens. I can CTRL-ALT-DEL and
>>> bring up the task manager but nothing else.
>>>
>>> I created a second Admin account for testing purposes and that account
>>> can long on normally. So the problem appears to be specifically with
>>> limited accounts. The only error I see in the Event Log is a Warning
>>> with the limited accounts user name on it..
>>>
>>> Warning: MsiInstaller. Failed to connect to server. Error:
>>> 0x8000400.
>>>
>>> However, some googling seemed to indicate that the MsiInstaller
>>> sometimes returns this error message even when functioning properly so
>>> I don't know if it is the real problem.
>>>
>>> Any help would be appreciated. Not being able to use limited accounts
>>> is obviously sub optimal.
>>>
>>> -David
>
!