Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Alot of Windows problems...2 days and trying and still no ..

Last response: in Windows XP
Share
June 10, 2005 12:30:03 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

Hi,i really need help and hope someone here can help me.

Some days ago,i bought myself a new computer..ehre are the specs.

AMD 64 San Diego 4000+
2 GB of Corsair memory
Asus A8N-SLI Deluxe
2 BFG Gforce 6800 Ultra 256
Plextor PX 716A (sata)
2 Western Digital Raptor 10k 74 GB HDD (sata)
Windows XP Pro with SP2
Creative Labs Audigy 4 pro
And some game controller (logitec and saitek)

I used the latest driver for all equipment,upgraded the DVDRom and the MB
bios.
I didnt used raid.Also have latest direct x and other windows updates .

Heres the problem..this is a fresh installation of Windows.

The first problems i got was soem blue screen of death during windows use
(playing Diablo2 and 2 during boot up..it was too fast to write anything
down..i changed that now..but since then there was no other BSOD). I had some
lockups in C&C Genrals and Diablo 2.

And i always get the messages : "programm name" has encountered a serious
error and has to be closed. Sorry for the inconvienience". Something like
that. The programms were until no ZOnealarm,Firefox and GTA San andreas.

I played around and when i deactivate in the nvidia menu,the SLI
function,GTA starts without problems. But when i load Outlook express,Zone
alarm crashes with the msg above and i cant use the net anymore..until a
restart.

If i activate the SLI option,i cant play gta but OE and ZA have no problems
with each other.

When Firefox had this problem with the serious error once,it was the first
time it happend,so i tried it three times and Xp crahsed and restarted.

I can play a game for hours withput problems,or let the computer run
overnight withoput crashes.

I ran prime 95,the win memory test and memtest 86 ,but no memory problems
were dicovered. I ran serveral HD checks,but no problem.

I have active smart,to check the smart status of the disks,and the only
problems is the error seek rate sometimes going up on both drive (one drive
is empty and is not in use...but partioned and windows knows about it. I
wrote WD if there is any reason of concern,but no answer yet.

Still,i dont get any weird HD sounds and the files,that encounter problems
are copyable without any problems.

I played aroudn with bios options...windows optioon,gfx options,deacticvated
all kind of tasks..nothing.

Im really REALLY desperate right now and dont know what else i can do..so i
hope i get some help here....because my new rig is a nightmare til now.
:( 

Thanks.
June 10, 2005 1:46:01 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

Sorry for the mistake,but the error msg is....
"gta_sa.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry fo
rthe inconvienience."

....and not a serious error.
Anonymous
June 10, 2005 8:37:16 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

"Corsair" <Corsair@discussions.microsoft.com> wrote:

>Hi,i really need help and hope someone here can help me.
>
>Some days ago,i bought myself a new computer..ehre are the specs.
>
>AMD 64 San Diego 4000+
>2 GB of Corsair memory
>Asus A8N-SLI Deluxe
>2 BFG Gforce 6800 Ultra 256
>Plextor PX 716A (sata)
>2 Western Digital Raptor 10k 74 GB HDD (sata)
>Windows XP Pro with SP2
>Creative Labs Audigy 4 pro
>And some game controller (logitec and saitek)
>
>I used the latest driver for all equipment,upgraded the DVDRom and the MB
>bios.
>I didnt used raid.Also have latest direct x and other windows updates .
>
>Heres the problem..this is a fresh installation of Windows.
>
>The first problems i got was soem blue screen of death during windows use
>(playing Diablo2 and 2 during boot up..it was too fast to write anything
>down..i changed that now..but since then there was no other BSOD). I had some
>lockups in C&C Genrals and Diablo 2.
>
>And i always get the messages : "programm name" has encountered a serious
>error and has to be closed. Sorry for the inconvienience". Something like
>that. The programms were until no ZOnealarm,Firefox and GTA San andreas.
>
>I played around and when i deactivate in the nvidia menu,the SLI
>function,GTA starts without problems. But when i load Outlook express,Zone
>alarm crashes with the msg above and i cant use the net anymore..until a
>restart.
>
>If i activate the SLI option,i cant play gta but OE and ZA have no problems
>with each other.
>
>When Firefox had this problem with the serious error once,it was the first
>time it happend,so i tried it three times and Xp crahsed and restarted.
>
>I can play a game for hours withput problems,or let the computer run
>overnight withoput crashes.
>
>I ran prime 95,the win memory test and memtest 86 ,but no memory problems
>were dicovered. I ran serveral HD checks,but no problem.
>
>I have active smart,to check the smart status of the disks,and the only
>problems is the error seek rate sometimes going up on both drive (one drive
>is empty and is not in use...but partioned and windows knows about it. I
>wrote WD if there is any reason of concern,but no answer yet.
>
>Still,i dont get any weird HD sounds and the files,that encounter problems
>are copyable without any problems.
>
>I played aroudn with bios options...windows optioon,gfx options,deacticvated
>all kind of tasks..nothing.
>
>Im really REALLY desperate right now and dont know what else i can do..so i
>hope i get some help here....because my new rig is a nightmare til now.
>:( 
>
>Thanks.
>

New computer = new computer warranty.

Have you contacted the place where you purchased the computer
regarding these problems?

Good luck


Ron Martell Duncan B.C. Canada
--
Microsoft MVP
On-Line Help Computer Service
http://onlinehelp.bc.ca

In memory of a dear friend Alex Nichol MVP
http://aumha.org/alex.htm
Related resources
Anonymous
June 10, 2005 5:20:08 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

its a new computer - take it back and complain
Alasdair

--
please note email address requires editing

www.digitalmystic.co.uk

"Corsair" <Corsair@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:A2B9226A-9D5C-47DD-B562-6FCC3BE70B65@microsoft.com...
> Hi,i really need help and hope someone here can help me.
>
> Some days ago,i bought myself a new computer..ehre are the specs.
>
> AMD 64 San Diego 4000+
> 2 GB of Corsair memory
> Asus A8N-SLI Deluxe
> 2 BFG Gforce 6800 Ultra 256
> Plextor PX 716A (sata)
> 2 Western Digital Raptor 10k 74 GB HDD (sata)
> Windows XP Pro with SP2
> Creative Labs Audigy 4 pro
> And some game controller (logitec and saitek)
>
> I used the latest driver for all equipment,upgraded the DVDRom and the MB
> bios.
> I didnt used raid.Also have latest direct x and other windows updates .
>
> Heres the problem..this is a fresh installation of Windows.
>
> The first problems i got was soem blue screen of death during windows use
> (playing Diablo2 and 2 during boot up..it was too fast to write anything
> down..i changed that now..but since then there was no other BSOD). I had
> some
> lockups in C&C Genrals and Diablo 2.
>
> And i always get the messages : "programm name" has encountered a serious
> error and has to be closed. Sorry for the inconvienience". Something like
> that. The programms were until no ZOnealarm,Firefox and GTA San andreas.
>
> I played around and when i deactivate in the nvidia menu,the SLI
> function,GTA starts without problems. But when i load Outlook express,Zone
> alarm crashes with the msg above and i cant use the net anymore..until a
> restart.
>
> If i activate the SLI option,i cant play gta but OE and ZA have no
> problems
> with each other.
>
> When Firefox had this problem with the serious error once,it was the first
> time it happend,so i tried it three times and Xp crahsed and restarted.
>
> I can play a game for hours withput problems,or let the computer run
> overnight withoput crashes.
>
> I ran prime 95,the win memory test and memtest 86 ,but no memory problems
> were dicovered. I ran serveral HD checks,but no problem.
>
> I have active smart,to check the smart status of the disks,and the only
> problems is the error seek rate sometimes going up on both drive (one
> drive
> is empty and is not in use...but partioned and windows knows about it. I
> wrote WD if there is any reason of concern,but no answer yet.
>
> Still,i dont get any weird HD sounds and the files,that encounter problems
> are copyable without any problems.
>
> I played aroudn with bios options...windows optioon,gfx
> options,deacticvated
> all kind of tasks..nothing.
>
> Im really REALLY desperate right now and dont know what else i can do..so
> i
> hope i get some help here....because my new rig is a nightmare til now.
> :( 
>
> Thanks.
>
>
June 10, 2005 5:20:09 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

I did build it myself. Ordered the parts online.
!