Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

GeForce 2 aND qUAKE 3 PROBS

Last response: in Graphics & Displays
Share
Anonymous
a b U Graphics card
October 3, 2001 3:00:29 AM

Got an problem with Quake 3 and my Geforce 2 MX400 64MB vid card.

Installs fine but when I try to play I get this long error message.

Q3 1.11 win-x86 Nov 24 1999
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak6.pk3 (64 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak5.pk3 (7 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak4.pk3 (272 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak3.pk3 (4 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak2.pk3 (148 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak1.pk3 (26 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak0.pk3 (3539 files)
C:\Program Files\Quake III Arena/baseq3

----------------------
execing default.cfg
execing q3config.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
...detecting CPU, found x86 (P5/Pentium2, MMX)

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
Joystick is not active.
------------------------------------
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
--- Common Initialization Complete ---
Winsock Initialized
Opening IP socket: localhost:27960
Hostname: maintower.wp.shawcable.net
IP: 192.###.###.###
Working directory: C:\Program Files\Quake III Arena
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...38 PFDs found
...hardware acceleration found
...PIXELFORMAT 8 selected
...creating GL context: succeeded
...making context current: succeeded
Initializing OpenGL extensions
...using GL_S3_s3tc
...using GL_EXT_texture_env_add
...using WGL_EXT_swap_control
...using GL_ARB_multitexture
...using GL_EXT_compiled_vertex_array
...WGL_3DFX_gamma_control not found

GL_VENDOR: NVIDIA Corporation
GL_RENDERER: GeForce2 MX/AGP/3DNOW!
GL_VERSION: 1.3.0
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_imaging GL_ARB_multitexture GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_transpose_matrix GL_S3_s3tc GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_compiled_vertex_array GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_paletted_texture GL_EXT_point_parameters GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shared_texture_palette GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_texture_env_dot3 GL_EXT_texture_cube_map GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_lod GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_object GL_EXT_vertex_array GL_EXT_vertex_weighting GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_KTX_buffer_region GL_NV_blend_square GL_NV_evaluators GL_NV_fence GL_NV_fog_distance GL_NV_light_max_exponent GL_NV_packed_depth_stencil GL_NV
GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 2048
GL_MAX_ACTIVE_TEXTURES_ARB: 2

PIXELFORMAT: color(32-bits) Z(24-bit) stencil(8-bits)
MODE: 3, 640 x 480 fullscreen hz:N/A
GAMMA: hardware w/ 0 overbright bits
CPU: x86 (P5/Pentium2, MMX)
rendering primitives: single glDrawElements
texturemode: GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST
picmip: 1
texture bits: 0
multitexture: enabled
compiled vertex arrays: enabled
texenv add: enabled
compressed textures: enabled
Initializing Shaders
...loading 'scripts/lightningnew.shader'
...loading 'scripts/explode1.shader'
...loading 'scripts/gfx.shader'
...loading 'scripts/tim.shader'
...loading 'scripts/base.shader'
...loading 'scripts/base_button.shader'
...loading 'scripts/base_floor.shader'
...loading 'scripts/base_light.shader'
...loading 'scripts/base_object.shader'
...loading 'scripts/base_support.shader'
...loading 'scripts/base_trim.shader'
...loading 'scripts/base_wall.shader'
...loading 'scripts/common.shader'
...loading 'scripts/ctf.shader'
...loading 'scripts/eerie.shader'
...loading 'scripts/gothic_block.shader'
...loading 'scripts/gothic_floor.shader'
...loading 'scripts/gothic_light.shader'
...loading 'scripts/gothic_trim.shader'
...loading 'scripts/gothic_wall.shader'
...loading 'scripts/hell.shader'
...loading 'scripts/liquid.shader'
...loading 'scripts/menu.shader'
...loading 'scripts/models.shader'
...loading 'scripts/organics.shader'
...loading 'scripts/sfx.shader'
...loading 'scripts/shrine.shader'
...loading 'scripts/skin.shader'
...loading 'scripts/sky.shader'
...loading 'scripts/test.shader'
----- finished R_Init -----

------- sound initialization -------
Initializing DirectSound
locked hardware. ok
------------------------------------
----- Sound Info -----
sound system is muted
1 stereo
32768 samples
16 samplebits
1 submission_chunk
22050 speed
0x916b744c dma buffer
Forcing all sounds to 8 bit
No background file.
----------------------
Loading dll file ui.
Failed to load dll, looking for qvm.
Loading vm file vm/ui.qvm.
VM file ui compiled to 944476 bytes of code
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
Shutting down OpenGL subsystem
...wglMakeCurrent( NULL, NULL ): success
...deleting GL context: success
...releasing DC: success
...destroying window
...resetting display
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
-----------------------
User Interface is version 4, expected 3

More about : geforce quake probs

October 3, 2001 6:37:58 PM

I don't believe your problem is related to your video card, rather q3a itself.

It looks like your user interface is mismatched somehow. Bad install on a patch or possibly using some third party program like arenaspy.

You may be able to correct it pretty easily by reinstalling the latest q3a patch (version 1.30 I believe). Otherwise save your q3config file and then reinstall quake, patch it and put your config file back. If you need any more help on this issue, I'd recommend visiting the forums on www.quake3world.com for some help rather than Toms (for this issue anyway)
!