D-Link PC-Card to Netgear router problem

Archived from groups: alt.internet.wireless (More info?)

Ok, guys. Got a wierd one for you. First, the background.

I have an older laptop I was conecting to my Linksys wire-less access point
using a D-Link DWL-650 wireless card. I have WEP enabled, and MAC
filtering. Works fine. I got a new laptop with built-in wireless. It
works fine. I gave the laptop and D-link card to a buddy of mine. Based on
a PC_World article, he bought a Netgear WGR613r4 wireless router. Now, his
PC connects to the 'Net fine through a wire. My new laptop connects to the
'Net fine through wireless. However, the D-link won't.

Here is the wierd part, though. Now, the wireless router is set up as full
default, std SSID, WEP disabled, etc. Now, the D-link can SEE the Netgear
router perfectly. But, it can't connect to it. I have quadruple checked
all the settings on the D-link card, but it just won't connect. It is
driving me nuts. What is really confusing is that the D-link see the
Netgear, it just won't connect to it. I select the Netgear in the D-link,
click CONNECT, I get an hourglass, then nothing with no connection.

Could the Netgear router be defective? I also notice that, as I am writing
this, my wireless connection on my laptop is going in an out. Should I try
replacing the Netgear with a D-link router?

Thanks for any help.
1 answer Last reply
More about link card netgear router problem
  1. Archived from groups: alt.internet.wireless (More info?)

    Update. Since the wireless connection kept going up and down we exchanged
    the Netgear for a Linksys wireless router. SAME PROBLEM!! It can see the
    network perfectly, but can't connect. Any ideas??? Again, WEP is disabled,
    and MAC filtering is off, so that isn't the problem.

    "Head Hunter" <nospam@nospam.com> wrote in message
    news:rGXAc.5451$OB3.3265@bgtnsc05-news.ops.worldnet.att.net...
    > Ok, guys. Got a wierd one for you. First, the background.
    >
    > I have an older laptop I was conecting to my Linksys wire-less access
    point
    > using a D-Link DWL-650 wireless card. I have WEP enabled, and MAC
    > filtering. Works fine. I got a new laptop with built-in wireless. It
    > works fine. I gave the laptop and D-link card to a buddy of mine. Based
    on
    > a PC_World article, he bought a Netgear WGR613r4 wireless router. Now,
    his
    > PC connects to the 'Net fine through a wire. My new laptop connects to
    the
    > 'Net fine through wireless. However, the D-link won't.
    >
    > Here is the wierd part, though. Now, the wireless router is set up as
    full
    > default, std SSID, WEP disabled, etc. Now, the D-link can SEE the Netgear
    > router perfectly. But, it can't connect to it. I have quadruple checked
    > all the settings on the D-link card, but it just won't connect. It is
    > driving me nuts. What is really confusing is that the D-link see the
    > Netgear, it just won't connect to it. I select the Netgear in the D-link,
    > click CONNECT, I get an hourglass, then nothing with no connection.
    >
    > Could the Netgear router be defective? I also notice that, as I am
    writing
    > this, my wireless connection on my laptop is going in an out. Should I
    try
    > replacing the Netgear with a D-link router?
    >
    > Thanks for any help.
    >
    >
Ask a new question

Read More

Wireless Laptops D-Link Netgear Wireless Networking