Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

USB Problems

Last response: in Applications
Share
February 15, 2004 5:03:40 PM

I ahve had this problem ever since I did something stupid during a test to see whether my system qualifies for Windows XP. I unplugged a USB camera whilst the system was checking. Now everytime I unplug a device in Windows, it gives me a fatal error message and then it hangs. I think I have done something to my USB drivers. How can I rectify this problem so I can plug and unplug devices without having to restart my computer?

Thank you for your help

PC Spec: AMD Athlon XP 2000+ running at 1.25ghz, ECS K7S5A Motherboard, 768MB SDRAM PC133, Sparkle nVidia Riva TNT2 M64 32MB AGP Graphics Card, Creative Sound Blaster Audigy 2 6.1, Windows Me

More about : usb problems

March 11, 2004 6:25:49 PM

Hasn't anyone found a cure to this problem yet? Cant i just reinstall my USB drivers? How do I go about fixing these USB Driver Problems?

PC Spec: AMD Athlon XP 2000+ running at 1.25ghz, ECS K7S5A Motherboard, 768MB SDRAM PC133, Sparkle nVidia Riva TNT2 M64 32MB AGP Graphics Card, Creative Sound Blaster Audigy 2 6.1, Windows Me
March 11, 2004 7:55:03 PM

RightClick on Desktop/properties/desktop/customizedesktop, and make sure that mycomputer is checked. (note it cant be a shortcut to mycomputer, has to be the one i just said above)Right click mycomputer/properties/hardware/devicemanager, scroll to the bottom you should see "Universal Serial Bus Controllers" if you see that under a category named Unknown Device or Other Device that means that you uninstalled your drivers. Just simply re-install them. If not im hoping to tell you that you can un-install then install drivers. If that doesn't work that only other advice that I can give you is reformat
Related resources
March 12, 2004 3:18:14 PM

I have tried your advice and the only items under Universal Serial Bus Controllers are:

Sis 7001 PCI to USB Open Host Controller
Sis 7001 PCI to USB Open Host Controller
USB Root Hub
USB Root Hub

These are all reported to be working properly. If I had my Windows Me install CD then couldn't I just delete the aforementioned items, restart the PC and then reinstall them from the Windows Me CD?

PC Spec: AMD Athlon XP 2000+ running at 1.25ghz, ECS K7S5A Motherboard, 768MB SDRAM PC133, Sparkle nVidia Riva TNT2 M64 32MB AGP Graphics Card, Creative Sound Blaster Audigy 2 6.1, Windows Me
March 12, 2004 9:20:42 PM

no not delete, that just causes more conflicts. all you do is right click and uninstall. when you restart the computer it should say something about new hardare and you install it with the CD you just mentioned, you might also have a seperate CD that came with your computer that is labeled DRIVERS, and you will use that.
March 14, 2004 8:43:37 PM

I dont have an Uninstall options in my Device Manager. I only have a Remove option. I don't have a separate CD labelled drivers I only have a Windows Me CD?

If I get a separate PCI card with USB ports will I be able to use their drivers for the onboard USB Drivers as well.

PC Spec: AMD Athlon XP 2000+ running at 1.25ghz, ECS K7S5A Motherboard, 768MB SDRAM PC133, Sparkle nVidia Riva TNT2 M64 32MB AGP Graphics Card, Creative Sound Blaster Audigy 2 6.1, Windows Me
March 18, 2004 7:27:29 PM

Well........? anyone found an answer to the above question yet?

PC Spec: AMD Athlon XP 2000+ running at 1.25ghz, ECS K7S5A Motherboard, 768MB SDRAM PC133, Sparkle nVidia Riva TNT2 M64 32MB AGP Graphics Card, Creative Sound Blaster Audigy 2 6.1, Windows Me
April 3, 2004 9:29:46 PM

I dont have an Uninstall options in my Device Manager. I only have a Remove option. I don't have a separate CD labelled drivers I only have a Windows Me CD?

If I get a separate PCI card with USB ports will I be able to use their drivers for the onboard USB Drivers as well.


PC Spec: AMD Athlon XP 2000+ running at 1.25ghz, ECS K7S5A Motherboard, 768MB SDRAM PC133, Sparkle nVidia Riva TNT2 M64 32MB AGP Graphics Card, Creative Sound Blaster Audigy 2 6.1, Windows Me
!