Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

RAM is missing

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
June 3, 2004 10:33:21 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.newusers (More info?)

Hi again Group,

I just put in 2 x 512 MB RAM into my XP Pro (AMD 2500) computer. Now my
"system Properties" is telling me that I only have 448MB. What have I done
wrong? Help would be greatly appreciated

GL

More about : ram missing

Anonymous
June 3, 2004 10:33:22 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.newusers (More info?)

Geddy Lee wrote:
> I just put in 2 x 512 MB RAM into my XP Pro (AMD 2500) computer. Now
> my "system Properties" is telling me that I only have 448MB. What
> have I done wrong? Help would be greatly appreciated

Did you make sure (manuals) that your computer (hardware) could handle that
much RAM?
If you did, did you verify the type/speed?
If you did, did you verify the placement?

--
<- Shenan ->
--
The information is provided "as is", with no guarantees of
completeness, accuracy or timeliness, and without warranties of any
kind, express or implied. In other words, read up before you take any
advice - you are the one ultimately responsible for your actions.
Anonymous
June 3, 2004 10:41:11 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.newusers (More info?)

Yes, yes and yes.

:-) GL


"Shenan Stanley" <news_helper@hushmail.com> wrote in message
news:exCfsjYSEHA.2692@TK2MSFTNGP09.phx.gbl...
> Geddy Lee wrote:
> > I just put in 2 x 512 MB RAM into my XP Pro (AMD 2500) computer. Now
> > my "system Properties" is telling me that I only have 448MB. What
> > have I done wrong? Help would be greatly appreciated
>
> Did you make sure (manuals) that your computer (hardware) could handle
that
> much RAM?
> If you did, did you verify the type/speed?
> If you did, did you verify the placement?
>
> --
> <- Shenan ->
> --
> The information is provided "as is", with no guarantees of
> completeness, accuracy or timeliness, and without warranties of any
> kind, express or implied. In other words, read up before you take any
> advice - you are the one ultimately responsible for your actions.
>
>
Related resources
Anonymous
June 3, 2004 10:41:12 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.newusers (More info?)

Geddy Lee wrote:
> I just put in 2 x 512 MB RAM into my XP Pro (AMD 2500) computer. Now
> my "system Properties" is telling me that I only have 448MB. What
> have I done wrong? Help would be greatly appreciated

Shenan Stanley wrote:
> My GOD man - Learn to crosspost! This multiple posting is getting
> old FAST!
>
> Did you make sure (manuals) that your computer (hardware) could
> handle that much RAM?
> If you did, did you verify the type/speed?
> If you did, did you verify the placement?


Geddy Lee wrote:
> Yes, yes and yes.
>
> Nobody has ever told me how to cross post and I have been at this for
> some time. Every says "Crosspost". Okay....., tell me how.

How much RAM does your BIOS/post screen tell you that you have?

As for your other question about "How to CrossPost" (as well as the ones you
keep coming back for) -
might I suggest learning to use Google?

http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/usenet/xpost.html

--
<- Shenan ->
--
The information is provided "as is", with no guarantees of
completeness, accuracy or timeliness, and without warranties of any
kind, express or implied. In other words, read up before you take any
advice - you are the one ultimately responsible for your actions.
Anonymous
June 3, 2004 11:53:01 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.newusers (More info?)

Maybe your video is using the other 64MB?

--

Star Fleet Admiral Q @ your service
--------------------------------------------------------
"Geddy Lee" <nospam@for.me> wrote in message
news:%23CC74hYSEHA.2408@tk2msftngp13.phx.gbl...
> Hi again Group,
>
> I just put in 2 x 512 MB RAM into my XP Pro (AMD 2500) computer. Now
my
> "system Properties" is telling me that I only have 448MB. What have
I done
> wrong? Help would be greatly appreciated
>
> GL
>
>
June 4, 2004 10:34:43 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.newusers (More info?)

Check the RAM value displayed in POST. Also, see if both RAM modules or the
mobo work: try one module at a time, reverse them - of course, in either
slots A1A2 or B1B2. Further, make sure that you load "Microsoft Windows XP
Pro/Home" /fastdetect without hiding any RAM from XP - you find it in
"System Properties"/"Startup and Recovery" settings/ "Default Operating
System."
Also, try MemTest or other DOS memory checking software that runs from your
floppy drive. Well... there's a lot more (voltage, timing) but at least see
if it's a hardware or a software problem. I bet your sticks are DDR, PC2700+
etc. - that's cause you did not mention it and that leaves one wondering.
Michael
"Geddy Lee" <nospam@for.me> wrote in message
news:%23CC74hYSEHA.2408@tk2msftngp13.phx.gbl...
> Hi again Group,
>
> I just put in 2 x 512 MB RAM into my XP Pro (AMD 2500) computer. Now my
> "system Properties" is telling me that I only have 448MB. What have I done
> wrong? Help would be greatly appreciated
>
> GL
>
>
!